Ingrediente
Blat
8 oua
120 grame zahar
250 ml ulei de floarea soarelui
100 grame faina
180 grame gris de grau
20 grame cacao
esenta de rom
10 grame praf de copt
un praf de sare
Sirop
400 ml apa
250 grame zahar
2 linguri de cacao
esenat de rom
Glazura
100 grame ciocolata neagra
30 grame zahar
200 grame frisca lichida
Pentru a pregati blatul am amestecat faina, pudra de cacao, praful de copt
si mai apoi si grisul
Am separat albusurile de galbenusuri
Albusurile le spumez cu un praf de sare pana devin o spuma tare
Galbenusurile se freaca cu zaharul timp de 7-8 minute, cat sa se topeasca zaharul si amestecul sa capete o culoare pastelata
Se mixeaza si uleiul
Se incorporeaza ingredientele uscate in amestecul cu galmenusuri, si esenta de rom
La final se amesteca albusurile spuma, pana se obtine o compozitie omogena
Se toarna aluatul in tava (24 x 32 cm) unsa cu unt si se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 35 min, dar pentru siguranta faceti testul cu scobitoarea.
Pentru sirop se amesteca toate ingredientele si se fierb pentru 5 min.
Pentru a pregati glazura am pus intr-o craticioara ciocolata, zaharul si frisca si la foc mic, se incalzeste foarte bine, dar nu se fierbe, pana se topeste ciocolata.
Se lasa sa se raceasca.
Blatul copt se scoate din cuptor si se insiropeaza cu siropul cald.
Se lasa prajitura sa se raceasca si se tine si la frigider si se toarna grazura rece peste ea. Se pastreaza la rece, in frigider pana a doua zi.
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu