Ingrediente
Aluatul de paine
250 ml lapte
1/2 lingurita sare
1 lingura de zahar
7 grame drojdie uscata
400 grame faina
50 ml ulei de floarea soarelui
800/1000 grame carme de pui/porc
3 cartofi potriviti ca marime
3 morcovi
1 ceapa
3 rosii mari sau pasta de tomate
5 catei de usturoi
1 ardei gras
sare si piper
cimbru si busuioc verde
20-30 ml ulei
Faina se amesteca cu zaharul, sarea si drojdia uscata. Se adauga uleiul si se incorporeaza treptat laptele caldut.
Se framanta aluatul pentru aprox 10 min si se lasa la dospit.
Carnea se spala si se condimenteaza cu sare si piper.
Se prajeste putin in tigaie in care am pus putin ulei.Legumele se curata si ses spala si se taie: cartofii si morcovii, in cuburi mari, ceapa se toaca marunt, ardeiul se taie cubulete mici, la fel si usturoiul. Rosiile spalate le-am dat pe razul mare si le-am indepartat astfel coaja.
Intr-o tava termorezistenta am pus toate legumele, si le-am condimentat, am asezat carnea si deasupra am pus rosiile. Daca aveti un pahar de vin alb puteti sa-l puneti si pe el in tava. Tava se pune in cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru aprox 40 min.
Aluatul dospit se rastoarna pe blatul de lucru.
Se intinde foaie subtire pe masa unsa cu ulei.
Se rasuceste intr-un rulou
Si se taie in bucati de 2-3 cm.
Se scoate tava din cuptor si se pune aluatul in pozitie verticala deasupra legumelor si a carnii.
Se pune capacul tavii si se pune din nou la cuptor pentru inca 30-40 min.
Se serveste calda si eu am incalzit si la cuptorul cu microunde atat friptura cat si chiflele de deasupra.
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu