Tort cu inghetata de casa cu cacao |
Ingrediente
400 grame smantana pentru frisca
200 grame crema de branza
20 grame cacao
80 grame zahar pudra
esenta de rom
biscuiti
Glazura
2 linguri lapte
50 grame ciocolata
Crema de branza se amesteca cu cacao si cu esenta de rom
Se toarna smantana pentru frisca peste amestecul cu cacao.
Se spumeaza foarte bine cu mixerul si se adauga si zaharul pudra
O tava de cozonac se captuseste cu folie de plastic si se asaza biscuiti atat la baza tavii cat si e margini.
Se pune jumatate din compozitia spumata si se niveleaza
si se asaza inca un strat de biscuiti in plan orizontal si se pune restul de crema peste ei
Se niveleaza si terminam cu inca un strat de biscuiti. Se imbraca totul in folia de plastic si se pune tava la congelator pentru cateva ore sa aiba timp sa se intareasca.
La final am facut si o glazura din 2 linguri de lapte si 50 grame ciocolata pe care am topit-o pe aragaz si am turnat-o peste tortul de biscuiti rasturnat peste un platou.
Tort cu inghetata de casa cu cacao |
Tort cu inghetata de casa cu cacao |
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Buna ziua! Ati spus smantana ptr frisca sau frisca lichida ? Mie mi a iesit cam moale crema ptr ca am folosit cum ati spus smantana ptr frisca iar dvs ati pus frisca lichida. Va rog sa specificati corect alta data .
RăspundețiȘtergerecum sa va iasa moale, nu o puneti la congelator? nu inteleg...eu am folosit smantana cu grasime 30% neindulcita pe care am spumat-o si am facut din ea frisca
Ștergere