Placinta cu branza si fructe de padure |
Placinta cu branza si fructe de padure |
Ingrediente
Aluat
200 grame unt la temperatura camerei
100 grame zahar
2 galbenusuri
coaja rasa de la o jumatate lamaie
un praf de sare
350 grame faina
Umplutura
500 grame branza proaspata de vaci
3 linguri de faina
2 albusuri
coaja rasa de lamaie
8 grame zahar vanilinat
150 grame zahar
100-200 grame fructe de padure
Pregatirea aluatului
Untul se mixeaza cu zahartul
Apoi se adauga galbenusurile, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie si praful de copt
Se incorporeaza treptat faina
Aluatul se pune in frigider pentru 10-15 minute.
Fructele le-am amestecat cu o lingura de faina
Albusurile le-am spumat cu 2 linguri de zahar
Branza proaspata se amesteca cu restul de zahar
Se adauga coaja de lamaie si esenta de vanilie
dar se adauga si zaharul vanilinat pentru o aroma mai pregnanta
Se adauga restul de faina
si se incorporeaza si albusurile spuma.
Asamblarea desertului
Aluatul se imparte in doua parti egale.
Se intinde una din bucatile de aluat
se asaza in tava (24 x 32 cm)
Se pune umplutura cu branza si se niveleaza
se pun si fructele peste umplutura cu branza
Se intinde ce-a dea doua foaie si se ia pe sucitor si se asaza peste umplutura.
Se preseaza marginile prajiturii si se inteapa foaia de sus cu o furculita. Se coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 30-40 min.
Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.
Placinta cu branza si fructe de padure |
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Doamna draga si scumpa reteta dumneavoastra e senzationala, prajitura se topeste in gura, eu am pus vreo 500 gr fructe de padure pt ca imi plac mult si am pus cate 1 lgt coaja lamaie si portocala si la aluat si la compozitie, multumim de reteta
RăspundețiȘtergere