Ingrediente
Aluat
200 grame faina
100 grame nuci, alune sau migdale macinate
2 linguri de zeama de lamaie
150 grame zahar
4 oua
200 grame unt la temperatura camerei
250 grame morcovi subtiri, cruzi si dulci
un praf de sare
10 grame praf de copt
Crema
400 grame crema de branza
250 grame smantana acra cu 20% grasime
4 oua
30 grame faina
150 grame zahar
8 grame zahar vanilinat
Morcovul curata si spalat se da pe razul mic.
Se stropeste cu zeama de lamaie.
faina se amesteca cu nucila mecinate si cu praful de copt.
Untul se spumeaza cu un praf de sare si cu zaharul.
Se incorporeaza ouale treptat, unul cate unul.
Se amesteca ingredientele uscate (faina, nucile si praful de copt).
Ouale se spumeaza cu zaharul vanilinat si cu zaharul tos.
Se amesteca smantana si crema de branza.
Se incorporeaza si faina.
In tava rotunda cu diametrul de 27 cm se toarna jumatate din aluat
Se pune si jumatate din crema cu branza si se trece cu lingura usor prin aluatul de dedesubt
Se pune cu lingura restul de aluat
Se se toarna restul de creme cu branza. Se coace in cuptorul preincalzit la 170 grade C pentru 50-60 min si se lasa sa se raceasca in cuptor fara a deschide usa acestuia.
cand s-a racit se indeparteaza inelul tavii, prajitura poate fi pudrata cu scortisoasa.
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu