Chec cu pere |
Ingrediente
6 pere
200 grame zahar
1 litru apa
60 ml lichior cirese/ esente de rom sau vanilie
Aluat
4 oua
50 grame ciocolata
100 grame unt
200 grame zahar
150 ml lapte
250 grame faina
1 lingurita scortisoara
2 linguri cacao
1/2 lingurita pudra ghimbir
10 grame praf de copt
un praf de sare
Glazura
50 grame ciocolata
2 linguri de ulei
Fructele se spala, se curata de coaja si se fierb in siropul pregatit din zahar, apa si lichiorul de cirese.
Dupa ce s-au fiert se scurg si se lasa sa se raceasca.
Aluatul se pregateste amestecand ingredientele uscate, adica faina, praful de copt, ghimbirul, cacaoa, scortisoara.
Ciocolata se topeste impreuna cu untul si se lasa sa se racoreasca.
Albusurile se separa de galbenusuri.
Se spumeaza albusurile cu un praf de sare.
Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul.
Se adauga pe rand celelalte ingrediente si anume ciocolata topita cu untul.
Apoi laptele.
Se amesteca ingredientele uscate.
Si la final albusurile spumate.
Se toarna putin aluat in tava de cozonac cu dimensiunile (12 x 30 cm), tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei.
Se asaza fructele in centrul tavii.
Si se toarna restul de aluat pe langa fructe. Se coace prajitura in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 40-50 min, depinzand de cuptorul dvs, dar cel mai bine dupa 40 min faceti testul cu scobitoarea.Dupa ce prajitura s-a copt ii pregatesc si o glazura din 50 grame ciocolata pe care o voi topi impreuna cu 2 linguri de ulei si apoi o voi turna deasupra.
Prajitura se lasa sa se raceasca si abia apoi poate fi pusa in frigider pentru o ora inainte de servire.
Chec cu pere |
Chec cu pere |
Chec cu pere |
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu