Prajitura cu mere |
Prajitura cu mere |
Prajitura cu mere |
Ingrediente
Umplutura
700 ml suc de mere
300 ml apa
200 grame zahar
1 kg mere
3 plicuri (a cate 40 grame) de budinca de vanilie
8 grame zahar vanilinat
Aluat
250 grame faina
125 grame unt
1 ou
80 grame zahar pudra
10 grame praf de copt
Pentru pregatirea umpluturii am amestecat intr-o craticioara zaharul si praful de budinca.
Am adaugat apa rece si sucul merelor. Si am pus la fiert acest amestec, la foc mic, amestecand cu o lingura pana cand se ingroasa.
In acelasi timp am curatat merele de coaja.
In crema fiarta am adaugat si zaharul vanilinat si am luat cratita de pe foc.
Merele le-am taiat cubulete si le-am pus imediat in crema fierbinte.
Umplutura am lasa-to deoparte pentru a pregati aluatul.
Faina se amesteca cu praful de copt si zaharul pudra.
Am adaugat untul taiat cubulete
Cat si oul pentru a lega compozitia.
Am framantat pentru a aduna toate ingredientele intr-o singura bucata foarmand astfel aluatul
L-am impartit in doua parti, una mai mare pentru foaia de jos, bucata mica pastrand-o pentru foia de sus a prajiturii.
Partea cea mai mare am intins-o in tava de blat de tort (diametru 22 cm). Apoi am pus tava cat si restul de aluat in congelator pentru 10 min.
Dupa cele 10 minute am turnat umplutura ,care inca era fierbinte, in tava
Am pus a doua foaie deasupra.
Intepati foaia cu o furculita si decupati aluatul in exces. Coaceti prajitura la 180 grade C pentru aprox 30 minute.
Se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi trebuie sa o puneti la rece in frigider pana a doua zi. Crema se raceste foarte greu asa ca este nevoie sa o tineti la rece pana a doua zi, pentru a se inchega si asstfel veti putea portiona prajitura frumos.
Prajitura cu mere |
Prajitura cu mere |
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu