Prajitura insiropata cu cafea |
Prajitura insiropata cu cafea |
Prajitura insiropata cu cafea |
Ingrediente
Blat
4 oua
150 grame unt topit
180 grame faina
150 grame zahar brun
5 grame praf de copt
5 grame bicarbonat de sodiu
1 lingura de cacao
100 ml lapte
6 grame cafea solubila
2 linguri apa firbinte
un praf de sare
Sirop
120 grame zahar brun
150 ml apa
4 grame cafea solubila
Glazura
50 grame ciocolata
o lingura ulei sau lapte
Ouale se amesteca cu un praf de sare si cu zaharul.
Cafeaua se dizolva in oua linguri de apa fierbinte.
Apoi se adauga peste oua.
Adaugati si untul topit dar racit in aceeasi compozitie.
La fel si laptele.
Au mai ramas ingredientele uscate pe care adaugati treptat. Am inceput cu cacaoa
Putina faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Amestecati bine tot aluatul.
Si turnati-l intr-o tava te blat de tort cu diametrul de 22 cm. Tava am captusit-o cu hartie de copt,
Am copt blatul in cuptorul preincalzit la 170 grade C pentru 30 min, dar depinzand de cuptorul dvs, pana trece testul cu scobitoarea.
Cat timp blatul este in cuptor pregatiti siropul amestecand ingredientele si fierband totul pe aragaz pentru aprox. 5 min.
Se lasa sa se raceasca siropul dupa fierbere.
Cand si blatul s-a racit l-am insiropat bine.
Am facut si o glazura din putina ciocolata pe care am topit-o cu o lingura de ulei (puteti folosi lapte in locul uleiului).
Se pastreaza prajitura la rece in frigider.
Prajitura insiropata cu cafea |
Prajitura insiropata cu cafea |
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu