Strudele cu ciocolata |
Strudele cu ciocolata |
Strudele cu ciocolata |
Ingrediente
Crema cu ciocolata
3 pachete budinca de cicolata a cate 50 grame fiecare
200 grame zahar
1 litru lapte
Umplutura
400 grame iaurt
80 grame zahar
2-3 linguri de gris
200 ml ulei
un pachet de 400 grame foi de placinta
Se incepe cu pregatirea cremei amestecand intr-o craticioara zaharul cu pudra de budinca si apoi cu laptele rece.
Se fierbe pe focul de la aragaz, amestecand continuu, la foc mic pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.
Ouale se amesteca cu zaharul si cu uleiul.
Se adauga grisul si iaurtul si se amesteca bine.
Foile de placinta le gasiti in magazine proaspete sau congelate. Daca aveti din cele congelate este nevoie sa le lasati sa ajunga la temperatura camerei. Manuiti-le cu grija pentru ca sunt foarte fine si se rup usor. Numarati cate foi aveti in pachet si impartiti-le in trei pentru ca facem 3 rulouri. Eu am avut in pachet 12 foi, deci voi face trei strudele a cate 4 foi fiecare.
Peste a patra foaie punem intr-o margine o treime din umplutura cu ciocolata si rulam.
Procedam la fel si cu celelalte doua rulouri si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Restul de compozitie cu iaurt o turnam in tava peste rulouri.
Strudelele se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 30-40 min.
Dupa coacere se lasa sa se raceasca si apoi se portioneaza si pudreaza cu zahar.Strudele cu ciocolata |
Strudele cu ciocolata |
Strudele cu ciocolata |
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu