17 octombrie, 2018

Terina cu carne de pui

Preparatul de astazi il puteti servi atat rece cat si cald depinzand de preferintele voastre.
Este gustos si satios si nu este nici greu de pregatit. In filmul de mai jos puteti urmari pas cu pas cum am pregatit aceasta terina pentru care am folosit carne de pui si cartofi. Eu am condimentat carnea cu pasta de ardei iute, dar in functie de gustul vostru puteti inlocui pasta iute cu ketchup  sau pasta de ardei dulce.










Ingrediente
500 grame carne tocata de pui
100 grame cascaval dat pe razatoare
1 ceapa
1 lingurita pasta de ardei iute/dulce
1 lingurita oregano uscat
sare si piper
1-2 linguri ulei



1 kg cartofi fierti in coaja
100 grame cascaval ras
1 ou
2 linguri de smantana acra
sare si piper dupa gust







Intr-o tigaie se incalzeste putin ulei si se pune carnea de pui. Cand isi schimba culoarea am adaugat ceapa tocata marunt.
 Am condimentat cu sare, piper, pasta de ardei si oregano.
 Se tine pe foc pana scade toata zeama ce si-o lasa carnea. Apoi se lasa sa se raceasca.
 Se amesteca cu cascavalul ras.
 Cartofii fierti in coaja in apa cu sare i-am curatat de coaja si i-am lasat sa se raceasca.

 I-am dat pe razul mare.
 I-am amestecat cu smantana, oul, sare si piper dupa gust.

 Am incorporat si cascavalul dat pe razatoare.
 In tava de cozonac (30 x 12 cm) tapetata cu hartie de copt, am presat jumatate din compozitia cu cartofi.
 Peste stratul de cartofi am asezat umplutura cu carne.
 Presati si nivelati bine carnea.
 Deasupra carnii am pus restul de compozitie cu cartofi niveland si presand foarte bine.
 Se pune preparatul la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 30-40 min.




Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu