23 noiembrie, 2018

Fursecuri de post

Fursecuri superbe de post care se mentin fragede zile la rand. Secretul consta in coacerea lor si anume: cuptorul la 180 grade C si le coaceti cat sa prinda culoare la baza si sa fie ferme la atingere (aprox 15 min). Nu le coaceti excesiv pentru ca se vor usca prea mult si vor fi tari.
Le puteti umple cu gem de casa sau simple doar pudrate cu zahar.










Ingrediente
890 grame faina
100 grame margarina la temperatura camerei
150 grame zahar pudra
250 ml ulei
100 grame nuca macinata
1 lingurita bicarbonat de sodiu
100 ml apa minerala
2 x 8 grame zahar vanilinat
coaja rasa de la o lamaie
zahar pudra pentru pudrat deasupra

Nuca se macina cu robotul de bucatarie.

Uleiul se mixeaza cu zaharul pudra si cu margarina.

Se adauga nuca, coaja de lamaie si un praf de sare.
Se adauga si apa minerala.

Se incorporeaza bicarvonatul de sodiu si faina treptat.

Se framanta adaugand faina pana se obtine un aluat compact.
Fursecurile se pot umple cu gem amestecat cu zahar vanilinat si nuca macinata  (4-5 linguri de gem de casa si 100 grame nuca macinata)
Se iau bucati din aluat si se intind cu sucitorul
Se taie foaia in doua bucati late de 10 cm. Se pune umplutura cu gem pe centru
Si se impatureste aluatul peste umplutura. Atentie aluatul se sfarama usor, dar odata copt se tine bine.
Se taie ruloul in bucati late de 1 cm.
Am asezat fursecurile umplute in tava si le-am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 15 min sau depinzand de cuptorul vostru pana cand prind culoare la baza si sunt ferme la atingere.
Din acelasi aluat se pot forma si "corabioare". Se modeleaza aluatul sub forma de batoane
Se preseaza cu o furculita si se taie cu cutitul.

Se pun la copt pe hartie de copt.
Imediat dupa ce fursecurile s-au copt si le-am scos din cuptor le-am tavalit prin zahar pudra.


 Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


2 comentarii:

  1. Nu ati scris ce cantitate de faina. Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, scuze! 890 grame faina. In film am spus, dar am omis sa si scriu pe site. Seara frumoasa!

      Ștergere