Sper sa aveti o zi frumoasa, sa-i aveti alaturi pe cei ce seamana cu voi si sa fiti veseli! La multi ani!
Prajitura cu blat pufos, ananas si fulgi de ovaz |
Prajitura cu blat pufos, ananas si fulgi de ovaz |
Prajitura cu blat pufos, ananas si fulgi de ovaz |
Ingrediente
6 oua
120 grame faina
170 grame zahar
120 ml lapte
80 ml ulei
8 grame zahar vanilinat
10 grame praf de copt
un praf de sare
Pe deasupra prajiturii voi aseza bucatele de ananas din compot si voi face un amestec din 100 grame unt rece
80 grame zahar
100 grame faina
80 grame fulgi ovaz
8 grame zahar vanilinat
Pregatesc blatul si mai intai am separat albusurile de galbenusuri.
Albusurile le-am spumat cu un praf de sare si dupa ce albusurile au crescut am adaugat si jumatate din cantitatea de zahar. Se obtine o bezea tare pe care o dau deoparte.
Galbenusurile le-am amestecat cu restul de zahar
uleiul
zaharul vanilinat si laptele.
Faina se amesteca cu praful de copt si se agauga in compozitia cu galbenusuri.
Se incorporeaza si albusurile, dar le-am amestecat cu o spatula.
Se toarna aluatul obtinut in tava tapetata cu hartie de copt. Tava are dimensiunile 24 x 32 cm.
Se pune aluatul la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 20 min.
Cat blatul se coace in cuptor pregatesc un amestec din unt, zahar, faina si fulgi de ovaz, un amestec sfaramicios.
Dupa ce blatul s-a copt
asez peste el bucatelele de ananas scurse de siropul compotului
si presar si amestecul cu fulgi de ovaz.
Si pun din nou prajitura la copt pentru 15 minute. Daca aveti un cuptor cu arzator deasupra, il puteti porni pentru 5 minute pentru ca fulgii de ovaz sa fie usor rumeniti. Se lasa prajitura sa se raceasca si apoi poate fi servita.
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu