Eram atat de fericiti, noi copiii, dar cred ca si adultii se molipseau cu energia noastra si o bucurie mare cuprindea intreaga casa, de la cei mai mici pana la bunici.
Imi aduc aminte de tata care in seara de Ajun ajungea tarziu de la serviciu, dar aducea cel mai frumos brad pe care il gasea la piata. Imi aduc aminte de mandria cu care intra pe usa, nerabdator sa ne vada fetele pline de zambete si pura fericire.
Ascult colinde si copilul din mine se bucura din nou.
Ingrediente
Blat
100 grame unt
3 galbenusuri
170 grame faina
un praf de sare
zeama de la o lamaie
coaja rasa de la o jumatate de lamaie
8 grame zahar vanilinat
75 grame zahar
5 grame praf de copt
Bezea
3 albusuri
75 grame zahar
1 lingura zeama de lamaie
2-3 linguri gem de caise
50 grame nuca
Pentru pregatirea blatului am folosit mixerul si am spumat untul cu galbenusurile si pe rand cu zaharul vanilinat si cel tos.
Am adaugat pentru aroma atat coaja de lamaie
cat si zeama de lamaie
La final am incorporat praful de copt si faina.
Si l-am nivelat cu o spatula si l-am pus la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 20 min.
Dupa ce albusuriel au crescut am adaugat si zaharul si la final zeama de lamaie.
AM scos blatul din cuptor, l-am uns cu gemul de caise
Am pus bezeaua deasupra si am nivelat-o
si am presarat si nuca. Se coace din nou pentru 15 min si daca aveti cuptor cu arzator si sus, sa-l portiniti in ultimile 5 min pentru a se rumeni prajitura si deasupra.
Se lasa sa se raceasca si se portioneaza.
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu