Va doresc si voua sa aveti un An Nou cu sanatate, cu impliniri, cu multe multe bucurii si fie ca tot ce va doriti sa se implineasca!
La multi ani!!!
Ingrediente
4 oua
125 grame faina
120 grame zahar
1 lingurita zeama de lamaie
5 grame praf de copt
3 linguri de ulei
8 grame zahar vanilinat
un praf de sare
Crema
400 ml lapte
2 oua
120 grame zahar
25 grame amidon / faina
200 grame frisca
8 grame zahar vanilinat
2-3 linguri gem de caise
200 grame fructe congelate
fructe de sezon
Pregatesc blatul
Am amestecat faina cu praful de copt
Galbenusurile se amesteca cu zaharul vanilinat si cu uleiul
Albusurile se spumeaza spuma tare cu un praf de sare si dupa ce au crescut cu zaharul
si cu zeama de lamaie
se adauga si galbenusurile
la final am incorporat faina
Aluatul se toarna si se niveleaza in tava rotunda cu diametrul de 22 cm, tava unsa cu unt si la baza am pus si hartie de copt.
Se coace aluatul in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 30 min
Intre timp pregatim si crema si am pus la fiert 300 ml lapte
Ouale se freaca cu zaharul, amidonul
si se adauga si restul de lapte rece
Cand am o compozitie omogena am turnat laptele fierbinte in fir subtire peste si am amestecat energic.
Se pune totul la foc mic pe aragaz si se amesteca continuu pana cand crema se ingroasa.
Se ia de pe foc, se toarna intr-un castron, se acopera cu folie de plastic si se lasa sa se raceasca complet si apoi se pune si la frigider pentru 15 min.
Dupa ce crema cu lapte s-a racit complet se spumeaza frisca.
Dupa care se incorporeaza crema cu lapte.
Blatul racit se feliaza pe orizontala in trei parti.
Gemul de caise se incalzeste la cuptorul cu microunde pentru 10-20 sec
Si cu gem am uns prima foaie de blat, apoi am pus un strat de crema, fructe si am repetat operatiunea pana la foaia de sus.
Pe aceasta foaie am pus doar crema si fructe
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu