18 ianuarie, 2019

Prajitura cu blat cu arahide, foietaj si crema de vanilie

Vin si astazi cu prajitura buna si destul de simplu daca stii sa te organizezi. Si anume, se incepe cu crema pentru ca are nevoie de mai mult timp sa se raceasca, se coace foaia de sus dintr-o bucata de foietaj, se pregateste aluatul ce se va coace avand la baza o alta bucata de foietaj, si se asambleaza.
Mai ai nevoie de putina rabdare, pentru ca prajitura trebuie lasata sa se aseze, la rece cam pana a doua zi, iar apoi nu-ti mai ramane decat sa inviti pe la tine cativa prieteni, cat sa ai cu cine sa o imparti. De unul singur chiar nu este indicat a se consuma aceasta prajitura pentru ca nu este distractiv deloc.





Prajitura cu blat cu arahide, foietaj si crema de vanilie

Prajitura cu blat cu arahide, foietaj si crema de vanilie




Ingrediente

Crema
500 ml lapte
150 grame zahar
200 grame unt
8 grame zahar vanilat Bourbon
50 grame amidon/faina



Amidonul se amesteca cu zaharul si apoi cu laptele rece.
Se fierbe la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Se adauga zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca.


 Blatul
5 oua
100 grame ciocolata
150 grame zahar
100 grame arahide/nuci/alune nesarate
60 grame faina
10 grame praf de copt
un praf de sare
400 grame aluat foietaj


Aluatul de foietaj se intinde cu sucitorul astfel incat sa fie suficient atat pentru a fi pus deasupra prajiturii cat si la baza acesteia.

 L-am impartit in doua parti.
 Una din foi am intepat-o cu o furculita si am copt-o in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aprox 15 min si se lasa sa se raceasca.
 Arahidele se maruntesc impreuna cu ciocolata, cu ajutorul robotului de bucatarie.

 Peste albusuri se presara un varf de cutit de sare s se spumeaza pana obtineti o spuma tare.
 Se adauga zaharul treptat si se continua mixarea
 Incorporez apoi si ouale,
 faina
 si praful de copt.
 La final am amestecat arahidele si ciocolata.

 In tava (21 x 32 cm) am pus la baza restul de aluat de foietaj
 Nivelez aluatul pregatit cu ciocolata si arahide si coc blatul in cuptor la 180 grade C pentru 20-25 min.
 Crema cu lapte care s-a racit o mixez impreuna cu untul pe care il adaug treptat.

 Dupa ce blatul s-a copt si s-a racit, nivelez crema deasupra

 Si asez si bucata de foietaj coapta mai devreme. Se lasa la rece pana a doua zi.
Se pudreaza cu zahar si se portioneaza cu grija.
Prajitura cu blat cu arahide, foietaj si crema de vanilie
 Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Prajitura cu blat cu arahide, foietaj si crema de vanilie

Prajitura cu blat cu arahide, foietaj si crema de vanilie


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu