11 ianuarie, 2019

Prajitura cu napolitane si biscuiti cu jeleu

Reteta de astazi este una foarte usoara....destul ne-am complicat cu cozonacii si restul bunatatilor de sarbatori. Am avut nevoie de foi de napolitana si biscuiti, am pregatit doar crema si am asamblat prajitura. Se pastreaza apoi la rece, in frigider.








Ingrediente
800 ml lapte
100 grame zahar
100 grame ciocolata cu lapte
125 grame unt
30 grame amidon/faina
2 oua
8 grame zahar vanilinat
200 grame fulgi nuca de cocos
200 grame biscuiti pentru pesmet

2 foi napolitana (28x30 cm)
3 pachete biscuiti cu jeleu
50 ml lapte pentru a inmuia biscuitii






700 ml lapte se pun la incalzit pe aragaz
 Biscuitii se maruntesc cu robotul de bucatarie pentru a-i transforma in pesmet dulce.

 Ouale se amesteca cu zaharul
 si cu cel vanilinat
 si cu amidonul. Daca nu aveti amidon, folositi faina, aceeasi cantitate.
 Peste amestecul cu oua am turnat rastul de lapte rece.
 iar apoi, in fir subtire, si laptele fierbinte.
 Se toarna amestecul in craticioara si se pune pe aragaz, la foc mic si se adauga si ciocolata.
 Se tine pe foc, amestecand continuu pana cand crema se ingroasa.
 Se ia de pe foc si cat este fierbinte se amesteca cu untul, fulgii de nuca de cocos

 Treptat se adauga pesmetul de biscuiti. Si se lasa sa se raceasca complet.

Se asambleaza prajitura punand jumatate din crema peste prima foaie de napolitana.
Se niveleaza in strat uniform.
Se asaza biscuitii cu jeleu peste crema, dar am precut acesti biscuiti prin lapte.
Restul de crema
se niveleaza
Se asaza a doua foaie de napolitana deasupra si se da prajitura la rece.

Se pastreaza la rece si se portioneaza dupa cum va place.
 Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu