Da, putem folosi pudra de budinca si in aluatul pentru ca in compozitia lui, de fapt are amidon,
Rezultatul a ost o prajitura pufoasa cu o crema fiarta.
Ingrediente
Primul blat
40 gr x 2 budinca de capsune
6 oua
120 grame zahar
6 linguri ulei
6 linguri apa
un praf de sare
10 grame praf de copt
Al doilea blat
6 oua
un praf de sare
100 grame arahide nesarate, neprajite si macinate marunt
40 grame fulgi nuca de cocos
40 grame faina
100 grame zahar
10 grame praf de copt
Crema
1 litru lapte
3 oua
150 grame zahar
80 grame amidon
8 grame zahar vanilat bourbon
Pregatesc primul blat
Separ ouale, albusurile de galbenusuri
Albusurile le spumez cu un praf de sare
Adaug zaharul si continui sa mixez pana obtin o bezea tare
Adaug traptat apa rece
Apoi amestec galbenusurile in compozitia mea
Adaug si uleiul
La final praful de budinca si praful de copt
Transfer aluatul in tava, pe hartie de copt si coc in cuptorul preincalzit pentru 15-20 min
Pregatesc crema
Ouale le amestec cu zaharul
cu amidonul
cu restul de lapte rece
Dupa care torn in fir subtile laptele fierbinte, amestecand
Transfer compozitia obtinuta intr-o cratita si fierb pana se ingroasa
Adaug si zaharul vanilat si las crema sa se raceasca
Amestec ingredienteel uscate: faina, arahidele macinate, fulgii de nuca de cocos si praful de copt
Albusurile le spumez cu un praf de sare
Adaug zaharul si continui sa mizex pana obtin o bezea tare
Incorporez si galbenusurile
La final, ingredientele uscate
Torn aluatul in aceeasi tava in care am copt primul aluat, dar pe o alta hartei de copt si coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 15-20 min
Asamblare prajitura
Cel de-al doilea blat il feliez pe jumatate, pe orizontala
O foaie de blat cu arahide - jumatate din crema - aluatul cu budinca de capsune - restul de crema - deasupra a doua foaie de blat cu arahide
Se lasa prajitura la rece pana a doua zi cand poate fi pudrata cu zahar si portionata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu