12 februarie, 2019

Prajitura cu doua blaturi pufoase si crema de vanilie

Pentru aceasta prajitura, blatul roz l-am pregatit folosind in locul fainii, praful de budinca cu gust de capsune.
Da, putem folosi pudra de budinca si in aluatul pentru ca in compozitia lui, de fapt are amidon,
Rezultatul a ost o prajitura pufoasa cu o crema fiarta.







Ingrediente
Primul blat 

40 gr x 2 budinca de capsune
6 oua
120 grame zahar
6 linguri ulei
6 linguri apa
un praf de sare
10 grame praf de copt



Al doilea blat 


6 oua
un praf de sare
100 grame arahide nesarate, neprajite si macinate marunt
40 grame fulgi nuca de cocos
40 grame faina
100 grame zahar
10 grame praf de copt



Crema 
1 litru lapte
3 oua
150 grame zahar
80 grame amidon
8 grame zahar vanilat bourbon




Pregatesc primul blat
Separ ouale, albusurile de galbenusuri

 Albusurile le spumez cu un praf de sare
 Adaug zaharul si continui sa mixez pana obtin o bezea tare
 Adaug traptat apa rece
 Apoi amestec galbenusurile in compozitia mea
 Adaug si uleiul
 La final praful de budinca si praful de copt
 Transfer aluatul in tava, pe hartie de copt si coc in cuptorul preincalzit pentru 15-20 min
 Pregatesc crema

Pun aprox 800 ml lapte pe aragaz sa se incalzeasca foarte bine
 Ouale le amestec cu zaharul
 cu amidonul
 cu restul de lapte rece
 Dupa care torn in fir subtile laptele fierbinte, amestecand
 Transfer compozitia obtinuta intr-o cratita si fierb pana se ingroasa
 Adaug si zaharul vanilat si las crema sa se raceasca


Pregatirea celui de-al doilea aluat
Amestec ingredienteel uscate: faina, arahidele macinate, fulgii de nuca de cocos si praful de copt
 Albusurile le spumez cu un praf de sare
 Adaug zaharul si continui sa mizex pana obtin o bezea tare
 Incorporez si galbenusurile
 La final, ingredientele uscate
 Torn aluatul in aceeasi tava in care am copt primul aluat, dar pe o alta hartei de copt si coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 15-20 min
 Asamblare prajitura

Cel de-al doilea blat il feliez pe jumatate, pe orizontala

 O foaie de blat cu arahide - jumatate din crema - aluatul cu budinca de capsune - restul de crema - deasupra a doua foaie de blat cu arahide



 Se lasa prajitura la rece pana a doua zi cand poate fi pudrata cu zahar si portionata.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu