Reteta video o puteti urmari chiar aici, dar va astept si pe canalul de Youtube sau Facebook sa-mi spuneti parerea voastra.
Ingrediente
Blat
140 grame zahar
200 grame faina
8 linguri apa rece
8 linguri ulei
10 grame praf de copt
esenta de vanilie
un praf de sare
Sirop
300 ml apa
150 grame zahar
esenta rom
Crema
600 grame crema de branza
120 grame zahar pudra
400 grame smantana pentru frisca
1 lingura de pudra pentru ciocolata calda/nescafe/nesquik +1 lingura apa fierbinte
15 grame gelatina + 50 ml apa
2 linguri de cacao pentru pudrat
Pregatirea blatului
Peste albusuri se pune un praf de sare
Si se spumeaza cu mixerul
Cand s-au transformat intr-o spuma se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana se obtine o bezea tareAm adaugat treptat cele 8 linguri de apa
Nu am uitat nici de esenta de vanilie ai am adaugat-o in aluat
Galbenusurile le punem unul cate unul si continuam mixarea, dar la viteza mai mica
Si uleiul isi face apartitia acum
La final faina
si praful de copt, dar am renuntat la mixer si am amestecat cu miscari usoare cu un tel.
Transfer aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Dimensiunile tavii 33 x 22 cm.
L-am nivelat cu o spatula si l-am pus la copt in cuptorul preincalzit la 180 gr C pentru 30 min.
Dupa coacere se lasa sa se raceasca
Separat se amesteca crema de branza cu restul de zahar pudra
dar si cu pudra de ciocolata dizolvata intr-o lingura de apa calda.
Amestec aceasta crema cu branza cu frisca spumata
Gelatina am lasat-o la hidratat in apa rece
Am tipit-o apoi la foc mic, dar nu am fiert-o
Si am amestecat-o rapid in crema
Am pus crema la frigider pentru 15-20 min
Blatul se taie pe orizontala
Se insiropeaza partea de jos
Se asaza si se niveleaza jumatate din crema si am pudrat-o cu cacao
Am nivelat restul de crema
Si am pus cacao deasupra
Se pune la rece in frigider minim 3-4 ore inainte de a se portiona.
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
A-ti reusit sa ma capacitati, urmeaza sa dau curs sfaturilor dvs.! Mult succes!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult! Spor la bucatarit! Seara frumoasa!
ȘtergereBuna ziua,dacă folosesc gelatina foi trebuie sa adaug doar foile scurse pentru lichefiere,sau trebuie sa adaug și lichid? Mulțumesc frumos!
RăspundețiȘtergere