12 februarie, 2019

Pui cu dovlecel sub patura de aluat sfaramicios si cascaval

Este un preparat foarte gustos si foarte cremos si va indemn din toata inima sa-l pregatiti si voi.
Daca ii alaturati o salata proaspata va asigur ca pranzul este minunat.


Pui cu dovlecel sub patura de aluat sfaramicios si cascaval

Pui cu dovlecel sub patura de aluat sfaramicios si cascaval



Ingrediente
2 dovlecei
1 ardei capia
2 cepe
4-5 catei de usturoi
50 grame orez
600 grame piept de pui dezosat
80 grame faina
100 grame unt
100 grame cascaval
sare si piper
cateva linguri de ulei si apa



Am taiat ardeiul cubulete

 Ceapa se toaca marunt
 Dovleceii se taie cuburi mai maricele si pentru ca sunt foarte cruzi nu i-am curatat de coaja
 Carnea se spala bine si se taie cuburi
 Se condimenteaza carnea de pui cu sare si piper
 Ceapa si ardeiul se pun intr-o tigaie cu putin ulei si cu apa sa se inabuse mai mult
 Dupa ce s-au inmuiat ceapa si ardeiul am adaugat orezul si usturoiul tocat marunt
 Se condimenteaza cu sare si piper
 Se adauga dovleceii si cand mai este nevoie de putina apa mai adaugati
 Legumele trebuie sa fie fierte mai mult de jumatate
 Le-am pus intr-un castron
 In tigaia curata am pus o lingura de ulei si am tras carnea in tigaie cat sa-si schimbe culoarea
 Faina am amestecat-o cu untul si cu o parte din cascaval

 Peste carne am adaugat legumele si
 am amestecat cat sa am un amestec omogen
 Am transferat acest amestec in doua vase termorezistente
 Deasupra am presarat aluatul sfaramicios si cascavalul ras
 Se coace in cuptor la 180 grade C pentru 30-40 minute

Se serveste cald cu o salata proaspata alaturi.

Pui cu dovlecel sub patura de aluat sfaramicios si cascaval

Pui cu dovlecel sub patura de aluat sfaramicios si cascaval


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu