Daca ii alaturati o salata proaspata va asigur ca pranzul este minunat.
Pui cu dovlecel sub patura de aluat sfaramicios si cascaval |
Pui cu dovlecel sub patura de aluat sfaramicios si cascaval |
Ingrediente
2 dovlecei
1 ardei capia
2 cepe
4-5 catei de usturoi
50 grame orez
600 grame piept de pui dezosat
80 grame faina
100 grame unt
100 grame cascaval
sare si piper
cateva linguri de ulei si apa
Am taiat ardeiul cubulete
Ceapa se toaca marunt
Dovleceii se taie cuburi mai maricele si pentru ca sunt foarte cruzi nu i-am curatat de coaja
Carnea se spala bine si se taie cuburi
Se condimenteaza carnea de pui cu sare si piper
Ceapa si ardeiul se pun intr-o tigaie cu putin ulei si cu apa sa se inabuse mai mult
Dupa ce s-au inmuiat ceapa si ardeiul am adaugat orezul si usturoiul tocat marunt
Se condimenteaza cu sare si piper
Se adauga dovleceii si cand mai este nevoie de putina apa mai adaugati
Legumele trebuie sa fie fierte mai mult de jumatate
Le-am pus intr-un castron
In tigaia curata am pus o lingura de ulei si am tras carnea in tigaie cat sa-si schimbe culoarea
Faina am amestecat-o cu untul si cu o parte din cascaval
Peste carne am adaugat legumele si
am amestecat cat sa am un amestec omogen
Am transferat acest amestec in doua vase termorezistente
Deasupra am presarat aluatul sfaramicios si cascavalul ras
Se coace in cuptor la 180 grade C pentru 30-40 minute
Se serveste cald cu o salata proaspata alaturi.
Pui cu dovlecel sub patura de aluat sfaramicios si cascaval |
Pui cu dovlecel sub patura de aluat sfaramicios si cascaval |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu