Va imbratisez cu mult drag si sper sa avem cu toti o primavara superba!
Ingrediente
Crema
500 ml lapte
50 grame amidon
120 grame zahar
2 oua
esenta de vanilie
Blaturi (12 buc)
2 oua
2 galbenusuri
50 grame zahar
60 grame faina
20 grame amidon
esenta de vanilie
dulceata de cirese
zahar pudra pentru pudrat
Pregatirea cremei
Se amesteca ouale cu zaharul, amidonul si apoi cu laptele rece
Se pune amestecul obtinut pe focul de la aragaz, la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa.
La final adaugam esenta de vanilie si lasam crema sa se raceasca.
cu zaharul
cu esenta de vanilie
cu amidonul
si faina. Si am lasat aluatul sa se odihneasca pentru 10 minute
Din hartie de copt am decupat cercuri cu diametrul de 12 cm
si pe fiecare bucata de hartie am turnat aluat. Le-am copt treptat la 200 gr C in cuptor pentru 7-10 min.
Le-am scos din cuptor si le-am asezat pe sucitorul infasurat in folie de aluminiu unsa cu ulei, pentru a lua forma rotunjita a acestuia.
Am umplut fiecare blat cu crema racita pe care am pus-o intr-un pos cu dui stelat
Si avand si ceva dulceata de cirese, am pus si din aceasta dulceata in interiorul fiecarei prajituri,
De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu