Sper sa va fac si eu ziua mai frumoasa, atat cat pot de la distanta, dar ma gandesc cu mare drag la fiecare dintre voi.
Va pup, va imbratisez si nu uitati sa fiti vesele! La multi ani!
Ingrediente
Blat
4 oua
100 grame zahar
100 grame faina
un praf de sare
8 grame zahar vanilinat
5 grame praf de copt
|
Sirop
500 ml apa
250 grame zahar
2 x 8 grame zahar vanilinat
|
Crema
500 ml lapte
150 grame zahar
8 grame zahar vanilinat
50 grame amidon/faina
|
Jeleu
1 litru nectar visine
4 x 8 grame jeleu cu inchegare rapida
|
Aprox 20 piscoturi
|
Pregatesc blatul
Amestec faina cu praful de copt
Peste albusuri pun un praf de sare
Le spumez bine de tot
Apoi adaug zaharul vanilinat
si treptat zaharul tos. Continui sa mixez pana obtin o bezea tare
Adaug treptat galbenusurile de ou
Torn aluatul in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Dimensiunile tavii 21 x 32 cm
Nivelez aluatul si il coc in cuptorul preincalzit la 180 gr C pentru aprox 20 min.
Pregatesc siropul
Intr-o craticioara amestec zaharul cu apa si le fierb aprox 15 min, apoi adaug zaharul vanilinat si il las sa se raceasca.
Pregatirea cremei
Intr-o craticioara amestec zaharul cu amidonul
Torn peste ingredientele uscate laptele rece si pun amestecul la fiert pe aragaz, la foc mic, amestec continuu pana se leaga.
Adaug zaharul vanilinat
si las crema sa se raceasca intr-un castron, acoperit cu folie de plastic
Cand blatul s-a racit, l-am insiropat cu siropul rece
In acest moment pregatesc jeleul
amestecand praful de jeleu cu sucul de visine
Respect instructiunile de pe pachetul de jeleu si fierb acest amestec pentru un minut. Il las sa se racoreasca pentru 1 minut-doua
si torn peste blatul insiropat cam 3/4 din jeleu. Restul il opresc pentru a decora prajitura pe deasupra
Peste jeleul inchegat asez piscoturi pe care le scufund in sirop
Crema cu lapte se niveleaza peste piscoturi
Iar deasupra pun restul de jeleu pe care l-am mai incalzit putin pe aragaz cat sa devina lichid.
Se pune la frigider prajitura pana a doua zi cand poate fi portionata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu