08 martie, 2019

Prajitura cu jeleu si piscoturi insiropate

Va doresc fetelor, femeilor, mamelor, tuturor in general, sa aveti o zi frumoasa, sa fiti iubite, sa fiti rasfatate, si nu doar astazi, ci in fiecare zi, sa va bucurati de tot ce-i frumos in jurul vostru!
Sper sa va fac si eu ziua mai frumoasa, atat cat pot de la distanta, dar ma gandesc cu mare drag la fiecare dintre voi.
Va pup, va imbratisez si nu uitati sa fiti vesele! La multi ani!








Ingrediente

Blat
4 oua
100 grame zahar
100 grame faina
un praf de sare
8 grame zahar vanilinat
5 grame praf de copt


Sirop
500 ml apa
250 grame zahar
2 x 8 grame zahar vanilinat





Crema
500 ml lapte
150 grame zahar
8 grame zahar vanilinat
50 grame amidon/faina


Jeleu
1 litru nectar visine
4 x 8 grame jeleu cu inchegare rapida




Aprox 20 piscoturi



Pregatesc blatul
Amestec faina cu praful de copt
Peste albusuri pun un praf de sare
 Le spumez bine de tot
 Apoi adaug zaharul vanilinat
 si treptat zaharul tos. Continui sa mixez pana obtin o bezea tare
 Adaug treptat galbenusurile de ou
 Incorporez faina si praful de copt
Torn aluatul in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Dimensiunile tavii 21 x 32 cm
Nivelez aluatul si il coc in  cuptorul preincalzit la 180 gr C pentru aprox 20 min.
 Pregatesc siropul
Intr-o craticioara amestec zaharul cu apa si le fierb aprox 15 min, apoi adaug zaharul vanilinat si il las sa se raceasca.

 Pregatirea cremei
Intr-o craticioara amestec zaharul cu amidonul

 Torn peste ingredientele uscate laptele rece si pun amestecul la fiert pe aragaz, la foc mic, amestec continuu pana se leaga.
 Adaug zaharul vanilinat
 si las crema sa se raceasca intr-un castron, acoperit cu folie de plastic
 Cand blatul s-a racit, l-am insiropat cu siropul rece
 In acest moment pregatesc jeleul
 amestecand praful de jeleu cu sucul de visine

 Respect instructiunile de pe pachetul de jeleu si fierb acest amestec pentru un minut. Il las sa se racoreasca pentru 1 minut-doua
 si torn peste blatul insiropat cam 3/4 din jeleu. Restul il opresc pentru a decora prajitura pe deasupra
 Peste jeleul inchegat asez piscoturi pe care le scufund in sirop

 Crema cu lapte se niveleaza peste piscoturi
Iar deasupra pun restul de jeleu pe care l-am mai incalzit putin pe aragaz cat sa devina lichid.

Se pune la frigider prajitura pana a doua zi cand poate fi portionata.

Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu