Ingrediente
Aluat
350 grame faina
200 ml apa calduta
2 linguri de ulei
1/3 lingurita sare
7 grame drojdie uscata
1 lingurita de zahar
Umplutura
2 legaturi de ceapa verde
un varf de lingurita de sare
Drojdia uscata am dizolvat-o in putina apa calduta amestecata si cu o lingurita de zahar si se lasa cateva minute deoparte
Faina se amesteca cu sarea
cu apa calduta adaugandu-se treptat, si cu uleiul si drojdia
Se framanta bine aluatul. Cu cat il framantati mai bine vedeti ca isi schimba textura, devine mai moale, nelipicios
Se lasa sa se odihneasca pentru 30 minute
Ceapa se curata, se spala bine si se toaca cu cutitul, apoi se amesteca cu sarea
Se intindea aluatul sub forma unei foi, se pune ceapa verde
se distribuie pe toata foaia
Se ruleaza
si se taie felii, late cam de 1 cm.
Apoi se aplatizeaza fie cu sucitorul, fie cu podul palmei
Se pun la prajit intr-o tigaie, in putin ulei. Se scot pe un platou cu hartie de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu