29 martie, 2019

Zmeurina - Prajitura cu blaturi pufoase, crema cu lapte si zmeura

Dragile mele, am astazi pentru voi o prajitura cu zmeura....m-am gandit sa va dau idei pentru desertul din weekend-ul acesta. Si inca ce idee!! Prajitura este cremoasa, aromata....DELICIOASA!








Ingrediente

Blaturi 2 buc (36 x 36 cm) 
10 albusuri
5 galbenusuri
140 grame zahar
50 frame faina
200 grame arahide prajite nesarate/nuci
un praf de sare
8 grame zahar vanilinat
esenta de rom
10 grame praf de copt




Crema cu lapte  
750 ml lapte
5 galbenusuri
140 grame zahar
60 grame amidon
8 grame zahar vanilinat



Crema cu zmeura 
500 grame zmeura congelata
140 grame zahar
50 grame amidon
50 ml apa








Pregatirea a doua blaturi cu dimensiunile 36 x 36 cm

Am maruntit cu robotul de bucatarie arahidele, praful de copt, zaharul vanilinat si faina



Peste albusuri am pus un praf de sare si le-am spumat bien cu mixerul
Apoi am adaugat zaharul treptat si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare
Am adaugat putina esenta de rom
si galbenusurile pe rand
La final am incorporat ingredientele uscate
In tava tapetata cu hartie de copt si  unsa cu putin ulei am copt pe rand doua blaturi, impartind aluatul in doua

Pregatirea cremei cu lapte

Am pus lapte la incalzit intr-o craticioara, oprind aproximativ 200 ml
Intr-un castron am amestecat zaharul, amidonul
zaharul vanilinat
si galbenusurile
Am turnat peste laptele rece, oprit
Dupa care am turnat in fir subtire, amestecand continuu laptele fierbinte
Se pune compozitia la loc in craticioara si se fierbe
la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca

Pregatirea cremei cu zmeura
Intr-o craticioara am amestecat zaharul cu amidonul

si cu apa
Si am pus fructele congelate
Se fierbe la foc mic, pana cand fructele se dezgheata si crema se leaga

Se lasa sa se raceasca
Blaturile se taie pe verticala, obtinand 4 foi de blat

Prajitura s asambleaza astfel:
blat-crema lapte-crema zmeura-blat-crema lapte-crema zmeura-blat-crema lapte-crema zmeura-blat

Se tine la frigider pana a doua zi cand poate fi portionata

Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!





2 comentarii:

  1. Felicitari sincere pentru delicioasele retete pe care ni le oferiti.
    Olivia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult de tot, Olivia, ca ti-ai luat din timpul tau sa imi lasi un comentariu incurajator!Sa ai o seara minunata! Te pup

      Ștergere