Ingrediente
Blaturi 2 buc (36 x 36 cm)
10 albusuri
5 galbenusuri
140 grame zahar
50 frame faina
200 grame arahide prajite nesarate/nuci
un praf de sare
8 grame zahar vanilinat
esenta de rom
10 grame praf de copt
Crema cu lapte
750 ml lapte
5 galbenusuri
140 grame zahar
60 grame amidon
8 grame zahar vanilinat
Crema cu zmeura
500 grame zmeura congelata
140 grame zahar
50 grame amidon
50 ml apa
Pregatirea a doua blaturi cu dimensiunile 36 x 36 cm
Am maruntit cu robotul de bucatarie arahidele, praful de copt, zaharul vanilinat si faina
Peste albusuri am pus un praf de sare si le-am spumat bien cu mixerul
Apoi am adaugat zaharul treptat si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare
Am adaugat putina esenta de rom
si galbenusurile pe rand
La final am incorporat ingredientele uscate
In tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei am copt pe rand doua blaturi, impartind aluatul in doua
Am pus lapte la incalzit intr-o craticioara, oprind aproximativ 200 ml
Intr-un castron am amestecat zaharul, amidonul
zaharul vanilinat
si galbenusurile
Am turnat peste laptele rece, oprit
Dupa care am turnat in fir subtire, amestecand continuu laptele fierbinte
Se pune compozitia la loc in craticioara si se fierbe
la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca
Intr-o craticioara am amestecat zaharul cu amidonul
si cu apa
Si am pus fructele congelate
Se fierbe la foc mic, pana cand fructele se dezgheata si crema se leaga
Se lasa sa se raceasca
Blaturile se taie pe verticala, obtinand 4 foi de blat
Prajitura s asambleaza astfel:
blat-crema lapte-crema zmeura-blat-crema lapte-crema zmeura-blat-crema lapte-crema zmeura-blat
Se tine la frigider pana a doua zi cand poate fi portionata
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Felicitari sincere pentru delicioasele retete pe care ni le oferiti.
RăspundețiȘtergereOlivia
Iti multumesc mult de tot, Olivia, ca ti-ai luat din timpul tau sa imi lasi un comentariu incurajator!Sa ai o seara minunata! Te pup
Ștergere