19 aprilie, 2019

Colaci cu aluat de cozonac

Colaci deliciosi, parfumati si aromati, numai buni de servit in dimineata Pastelui, alaturi de alte bunatati.


Colaci cu aluat de cozonac

Colaci cu aluat de cozonac

Colaci cu aluat de cozonac

Colaci cu aluat de cozonac
Ingrediente
500 grame faina
110 grame zahar
250 ml lapte
100 grame unt
100 grame stafide
esenta de vanilie
1/4 lingurita sare
2 galbenusuri
7 grame drojdie uscata

Laptele, zaharul si untul se pun pe foc sa se incalzeasca usor

Stafidele se pun la hidratat in esenta de vanilie
Faina se amesteca cu sarea
apoi cu drojdia uscata
in centrul castronului se pun galbenusurile
si se adauga din amestecul caldut cu lapte
se amesteca treptat, dupa care se framanta bine aluatul

Se incorporeaza stafidele
Se lasa la dospit

Se imparte in 18 parti
Din cate trei bucatele de aluat se impleteste un colac

Se mai lasa la dospit in tava, pe hartie de copt, apoi se ung cu galbenus de ou
Deasupra puteti presara seminte de susan sau/si mac
Se pun la copt, in cuptor la 180 grame C pentru aprox 20 min.

Colaci cu aluat de cozonac
Paste luminat!
Colaci cu aluat de cozonac
 Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Colaci cu aluat de cozonac






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu