Fursecuri cu crema cu lamaie |
Fursecuri cu crema cu lamaie |
Fursecuri cu crema cu lamaie |
Ingrediente pentru 19 fursecuri
Aluat
200 grame unt la temperatura camerei
60 grame zahar tos
40 grame zahar pudra
8 grame zahar vanilinat
25 grame seminte mac
esenta vanilie
250 grame (+- 2 linguri faina)
zahar pudra pentru pudrat deasupra
Crema
1 ou
6 galbenusuri
100 grame unt
100 grame zahar
125 ml zeama de lamaie
esenta vanilie
Pregatesc aluatul amestecand untul cu zaharul si zaharul vanilinat
Adaug si esenta de vanilie
semintele de mac
Incorporez faina
si framant pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini
Il pun la rece, in frigider pentru min 30 min
Am amestecat ouale cu zaharul
zeama de lamaie
si esenta de vanilie
Apoi pe baie de aburi, tin crema pana se igroasa, amestecand continuu
Cand s-a ingrosat, o iau de pe foc si adaug untul si las crea sa se raceasca
Intind aluatul pe masa infainata
Si decupez fursecurile sub forma de oua din acest aluat. Trebuie sa avem un numar par de fursecuri pentru ca unesc doua cate doua.
Le pun in tava si la jumatate din ele le mai decupez un cerculet in partea mai lata
Le pun la copt in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 10 minute
Cum le scot din cuptor, pe cele cu cerculet decupat, le pudrez cu zahar si le las sa se raceasca
Pun crema intr-un pos si pun crema pe un fursec intreg dupa care asez deasupra unul decupat si pudrat cu zahar.
Le-am lasat peste noapte pentru a se inmuia foarte usor si apoi pot fi servite
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu