Aluatul cu cartofi este incredibil de fraged la atingere, se dospeste in frigider, la rece si dupa coacere, pogacelele miros irezistibil.
Reteta simpla si cu toate etapele o puteti urmari mai jos.
Ingrediente
250 grame cartofi fierti
200 grame unt
1 galbenus de ou
10 grame sare
7 grame drojdie uscata/20 grame drojdie proaspata
350 grame faina
Cartofii fierti, scursi de apa si inca fierbinti se sfarama si se amesteca cu sare
cu untul
si se lasa pentru cateva minute se lasa sa se racoreasca, compozitia sa ajunga calduta la atingere
cum punem si drojdia
si galbenusul
si incorporam faina
Aluatul bine framantat se lasa la dospit pana a doua zi in frigider
Se intinde cu sucitorul pe masa infainata, in foaie groasa de 1.5-2 cm
Se cresteaza usor cu cutitul
si cu un decupator se decupeaza pogacelele
Se lasa la dospit pentru inca 30 min, in tava, p ehartie de copt si se ung cu ou batut si se presara semintede mac si susan
Se coc la 180 grade C pentru 20-25 min
Pogacele cu cartofi |
Pogacele cu cartofi |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu