10 mai, 2019

Prajitura cu branza si ciocolata

Am avut cateva zile de "vacanta" dupa sarbatorile de Paste, dar nu puteam sta prea mult timp departe de bucatarie si mai ales departe de a pregati un desert. Aveam ingredientele in camara, doar branza proaspata am cumparat-o si am pregatit aceasta prajitura superba.
Este vineri, astfel ca ne vom bucura cateva zile de acest desert grozav.


Cheesecake cu ciocolata Farfuria vesela

Cheesecake cu ciocolata Farfuria vesela






Ingrediente
Blat
250 grame faina
5 grame praf de copt
130 grame zahar
2 linguri de cacao
150 grame unt la temperatura camerei
esenta de rom

Umplutura 

500 grame branza proaspalta de vaci
220 grame smantana acra cu grasime 20%
80 grame ciocolata
100 grame zahar
4 oua
20 grame amidon
8 grame zahar vanilinat
esenta vanilie

Pregatesc aluatul pentru blat, spumand untul cu zaharul


 Am adaugat si un ou pentru a lega bine ingredientele
 Nu am uitat de esenta de rom
 si de cacao pe care le-am incorporat bine

 Incorporez praful de copt
 si in final faina
 Framant bie cu faina si mai adaugam daca este nevoie pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini
 Am ntins aluatul pe hartie de copt

 Apoi am pus aluatul in tava si am pus tava in frigider pana voi fi gata si cu umplutura


Pentru umplutura am maruntit ciocolata cu un cutit
 Am spumat ouale cu zaharul


 am incorporat smantana
 si branza

 Am adaugat si praful de copt
 si ciocolata

 am turnat umplutura in tava peste blat

 Si am pus la copt prajtura in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru o ora. Se lasa sa se raceasca in cuptor, apoi se pune la frigider pentru cateva ore.


Cheesecake cu ciocolata Farfuria vesela

Cheesecake cu ciocolata Farfuria vesela

Cheesecake cu ciocolata Farfuria vesela



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu