Este racoritoare si delicata.
Ingrediente
o conserva mare de compot (net de 820 grame)
10 grame cacao
75 ml lapte
2 oua
130 grame faina
130 grame zahar
80 grame smantana (20% grasime)
100 grame unt topit si racit
10grame praf de copt
esenta de rom
Budinca
50 grame pudding de ciocolata
50 grame zahar
300 ml lapte
100 grame unt
Pentru a pregati prajitura am amestecat faina cu cacaoa si cu praful de copt
Am scurs piersicile de siropu din compot
Am spumat bine ouale cu zaharul
apoi pe rand am incorporat si celelalte ingrediente, respectiv, untul,
smantana,
esenta de rom,
si laptele
La final am adaugat ingredientele uscate
In tava rotunda cu diametrul de 22 cm voi coace aceasta prajitura, astfel ca am uns-o cu unt si tapetat-o cu faina. Am asezat fructele cu partea taiata in jos
si am turnat aluatul pregatit deasupra
Am copt la 180 grade C pentru 20-25 min, daca e cazul coaceti mai mult timp, dar trebuie sa faceti testul cu scobitoarea, sa fiti siguri ca aluatul este copt.
Cat timp prajitura este in cuptor, de fapt in ultimele minute pregatiti si budinca, amestecand pudra de pudding cu zaharul si apoi cu laptele
Si fierbeti la foc mic pana se ingroasa
Eu am adaugat si 100 grame de unt pentru a fi mai cremoasa
Si imediat de blatul s-a copt si budinca este gata, turnati budinca deasupra si o nivelati
Lasati prajitura sa ajunga la temperatura camerei dupa care o puneti la frigider petru cateva ore
Se decoreaza cu ciocolata rasa
Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !
De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu