14 mai, 2019

Spanac gratinat

Imi place mult spanacul pregatit in acest mod simplu. Puteti folosi spanac congelat, asa cum am facut si eu, dar si cel proaspat poate face parte din acest preparat.
Puteti folosi si multe alte branzeturi, mai nobile sau mai simple, important este sa se topeasca cat sa formeze sosul in care se va scalda apoi spanacul.







Ingrediente
450 grame spanac congelat
125 ml lapte
100 grame crema de branza
200 grame cascaval
50 grame unt
sare si piper
2 fire de ceapa verde
2 catei de usturoi


Ceapa se toaca marunt
la fel si usturoiul
Spanacul se scurge de lichidul in exces si se da pe razatoare cascavalul.
Intr-o tigaie se topeste untul si apoi se calesc ceapa si usturoiul
Se adauga apoi spanacul
se condimenteaza cu piper si se tine pe foc cat sa se incalzeasca bine
Se pune intr-un vas si se pregateste sosul
In tigaie se pune laptele
apoi crema de branza
si cascavalul. Am mai oprit putin cascavat pentru a pune pe deasupra preparatului. Cand branzeturile s-au topit si omogenizat am adaugat spanacul

Se gusta si se potriveste daca este cazul de sare si piper
Se unge cu putin unt vasul termorezistent
Se toarna amestecul de spanac si branzeturi
Se presara cascaval deasupra si se pune la cuptor la 200 grade C pentru 20-25 min cat sa prinda culoare si cascavalul de deasupra.
 Va multumesc pentru vizita voastra si va astept cu noi retete simple, gustoase si vesele !

De asemenea ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!


Se serveste cald sau rece, ca atare sau in compania altor preparate.



2 comentarii: