Prajitura cu foi, umplutura cu gris si capsune |
Prajitura cu foi, umplutura cu gris si capsune |
Ingrediente
Umplutura
800 ml lapte
200 grame zahar
2 galbenusuri
4 albusuri
150 grame gris
400 grame capsune
8 grame zahar vanilinat
esenta vanilie
Aluat
150 grame unt
60 grame smantana 20% grasime
5 grame praf de copt
2 galbenusuri
90 grame zahar
320 grame faina +-50 grame
Se amesteca zaharul cu grisul
la fiert pe aragaz. la foc mic. Dupa ce se ingroasa se lasa sa se racoreasca
Intre timp am pregatit aluatul pentru foi si am spumat untul
cu zaharul
cu galbenusurile si smantana.
Se amesteca praful de copt
La final incorporez faina, framantand pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini.
Trec acum la umplutura si pentru ca grisul fiert s-a mai racorit, spumez albusurile. Cand s-au spumat am adaugat zaharul vaniliat
Peste gris am pus esenta de vanilie
Am amestecat cele doua galbenusuri
si albusurile spuma
Se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena.
Aluatul se imparte in doua parti egale
Si am intins o bucata de aluat cu sucitorul, foaie subtire si am pus-o in tava. Am ridicat aluatul si pe marginile tavii. Dimensiunile tavii (21 x 32 cm)
Am turnat umplutura cu gris si am nivelat-o, dupa care am taiat fructele spalate pe jumatate si le-am asezat peste umplutura.
Intind cealalta foaie de aluat si o asez deasupra fructelor.O intep cu o furculita si pun prajitura la copt in cuptorul preincalzit la 170 grade C pentru 45-50 min.
Se lasa sa se raceasca si se pune si la rece in frigider pentru cateva ore.
Se portioneaza si se serveste cu limonada si prieteni buni.
Prajitura cu foi, umplutura cu gris si capsune |
Prajitura cu foi, umplutura cu gris si capsune |
Multumesc pentru reteta minunata.Week-end minunat,sarbatori fericite!
RăspundețiȘtergereOlivia