De obicei cand auzim de spuma de capsune ne gandim la varianta cu albusuri de ou, asa pregatea mama in copilaria mea spuma de capsune, dar nu, reteta aceasta este diferita. Gustul este bogat, cremos, sofisticat si in final delicios.
Spuma sau mousse de capsune |
Spuma sau mousse de capsune |
Spuma sau mousse de capsune |
Ingrediente pentru 8 portii
400-500 gr capsune proaspete sau congelate
120 grame zahar pudra
25 grame gelatina granule + 50 ml apa
300 grame iaurt cu 10% grasime
400 grame frisca lichida
2 pliculete de 8 grame zahar vanilinat
Peste gelatina se adauga apa rece si se lasa sa se hidrateze.
Capsunele spalate si curatate de codite se maruntesc cu blenderul
Se trec printr-o sita pentru a se indeparta semintele
Gelatina se pune in cuptorul cu microunde in reprize de cate 10sec pentru a se topi.
Sosul de capsune se amesteca cu iaurtul, zahar pudra (mai opriti 2 linguri zahar pudra pentru frisca), zaharul vanilinat si gelatina topita
Amestecul se pune la frigider cat timp spumez frisca
Si spumez bine frisca pe care am tinut-o la frigider si nu uitati sa adaugati si cele doua linguri de zahar pudra oprite.
La final amestecati frisca cu sosul cu capsune
Se pune amestecul in pahare, se decoreaza cu fructe si se pune la frigider cateva ore inainte de servire. Scoateti cu 5 minute inainte de servire paharele din frigider.
Spuma sau mousse de capsune |
Spuma sau mousse de capsune |
Spuma sau mousse de capsune |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu