21 iunie, 2019

Tort cu cirese

Cand ma gandesc la cirese, zambetul imi vine instant pe fata si amintirile zburda cu usurinta catre copilarie. Nici nu ai cum sa te intristezi cand vezi dolofanele colorate sa fii trist cumva, iar daca aventura te asteapta si copacul din fata ta doreste sa te imbrace in frunzele mari si verzi ce miros a prospetime entuziasmul creste instant. Cele mai bune fructe sunt atunci cand le iei cu mana ta din pomul in care te-ai catarat, desi bunica striga cu disperare de jos sa comori ca altfel pune ea mana pe tine. Ah, copilarie....inca te simt atat de puternica in inima!












Ingrediente
Umplutura 
800 grame cirese
150 grame zahar
45 grame amidon
zeama de la o jumatate de lamaie

800 grame aluat foietaj




Crema 
600 grame frisca lichida
200 grame crema de brana
50 grame zahar pudra
24 grame intaritor frisca
8 grame zahar vanilat Bourbon




Fructele se spala si li se scot samburii apoi se amesteca cu zeama de lamaie

 Zaharul se amesteca cu amidonul
 si apoi cu fructele
 Se pun impreina la fiert, la foc mic, amestecand cu grija pana cand fructele isi lasa sucul si acesta se ingroasa datorita amodonului.
 Aluatul de foietaj se lasa sa ajnga la temperatura camerei, se intinde usr cu socitorul, apoi se decupeaza din el trei cercuri cu diametrul cu 22 cm.
 Doua dintre ele prebuie sa fie intregi
 Al treile-a cerc poate fi alcatuit din "feliute" Cercurile de aluat se coc in cuptor la 180 grade C pentru 15-20 min.

Intre timp se pregateste si crema, spumand crema de branza cu frisca tinuta la frigider


 Spre fina, cand incepe sa se intareasca se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat si intaritorul pentru frisca.
 Se lasa la rece in frigider pana la momentu asamblarii desertului.
 Dupa ce foie s-au copt si racit se aseaza prima foaie pe un platou pe care am asezat inelul unei tavi de circulare
 Am pus putina crema pe marginea foii de aluat si in mijloc umplutura cu cirese racita
 Se asaza a doua foaie de aluat peste  care se niveleaza crema cu frisca

 Peste crema se asaza bucatile/triunghiurile de aluat
 se ung cu putin sos de la umplutura de cirese
 Se decoreaza cu crema si cirese
 Si se pune la rece minim 4 ore, cel mai bien pana a doua zi cand puteti indeparta inelu tavii si secora cu rest de crema

Tort cu cirese

Tort cu cirese




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu