Ingrediente
Umplutura
800 grame cirese
150 grame zahar
45 grame amidon
zeama de la o jumatate de lamaie
800 grame aluat foietaj
Crema
600 grame frisca lichida
200 grame crema de brana
50 grame zahar pudra
24 grame intaritor frisca
8 grame zahar vanilat Bourbon
Fructele se spala si li se scot samburii apoi se amesteca cu zeama de lamaie
Zaharul se amesteca cu amidonul
si apoi cu fructele
Se pun impreina la fiert, la foc mic, amestecand cu grija pana cand fructele isi lasa sucul si acesta se ingroasa datorita amodonului.
Aluatul de foietaj se lasa sa ajnga la temperatura camerei, se intinde usr cu socitorul, apoi se decupeaza din el trei cercuri cu diametrul cu 22 cm.
Doua dintre ele prebuie sa fie intregi
Al treile-a cerc poate fi alcatuit din "feliute" Cercurile de aluat se coc in cuptor la 180 grade C pentru 15-20 min.
Spre fina, cand incepe sa se intareasca se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat si intaritorul pentru frisca.
Se lasa la rece in frigider pana la momentu asamblarii desertului.
Dupa ce foie s-au copt si racit se aseaza prima foaie pe un platou pe care am asezat inelul unei tavi de circulare
Am pus putina crema pe marginea foii de aluat si in mijloc umplutura cu cirese racita
Se asaza a doua foaie de aluat peste care se niveleaza crema cu frisca
Peste crema se asaza bucatile/triunghiurile de aluat
se ung cu putin sos de la umplutura de cirese
Se decoreaza cu crema si cirese
Si se pune la rece minim 4 ore, cel mai bien pana a doua zi cand puteti indeparta inelu tavii si secora cu rest de crema
Tort cu cirese |
Tort cu cirese |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu