Orez basmati cu pui la tigaie |
Orez basmati cu pui la tigaie |
Ingrediente pentru 4 portii
150 grame orez basmati
350 ml apa
400 grame piept de pui
1 ceapa
2 catei de usturoi
3 oua
2-3 linguri de sos de soia
2-3 linguri de sos dulce de ardei iute
sare si piper
ulei
Orezul se spala in apa rece de cateva ori, pana cand apa in care este spalat iese curata.
Apoi se pune intr-o craticioara cu baza groasa care stiti ca nu lipeste alimentele.
Se pune apa peste orez si putina sare. Cand a inceput sa fiarba se amesteca usor cu o lingura cat sa separam boabele de orez. Se fierbe la foc cat mai mic posibil, se acopera cratita cu un capac, pentru 10-12 minute.
Carnea se spala, se sterge si se taie in bucati cat de subtiti puteti, se condimenteaza cu sare si piper.
Dupa ce orezul a fiert, se amesteca usor cu o furculita pentru a deveni pufos
Ceapa si usturoiul se maruntesc cu robotul de bucatarie
Ouale le-am batut cu o furculita si le-am condimentat cu sare si piper
Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins si se prajesc ouale "jumari", se scot pe o farfurie
Si in aceeasi tigaie, cu putin ulei am pus ceapa cu usturoiul
Cand ceapa a devenit translucida se gateste si carnea de pui
am pus sos de soia
apoi sos dulce de ardei iute
si cand carnea este facuta
am pus orezul si l-am amestecat cu carnea
La final se pun si ouale
Se serveste calda aceasta mancare
Orez basmati cu pui la tigaie |
Orez basmati cu pui la tigaie |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu