23 iulie, 2019

Orez basmati cu pui la tigaie

Daca vreti sa incercati acest preparat trebuie sa fiti pregatiti sa incercati lucruri si gusturi noi pentru ca mancarea aceasta nu are legatura cu pilaful clasic pe care il pregatim noi. Este o combinatie de gust dulceag datorita cepei si sosului dulce, sarat, datorita sosului de soia, dar si putin iute.



Orez basmati cu pui la tigaie


Orez basmati cu pui la tigaie


Ingrediente pentru 4 portii
150 grame orez basmati
350 ml apa
400 grame piept de pui
1 ceapa
2 catei de usturoi
3 oua
2-3 linguri de sos de soia
2-3 linguri de sos dulce de ardei iute
sare si piper
ulei

Orezul se spala in apa rece de cateva ori, pana cand apa in care este spalat iese curata.
Apoi se pune intr-o craticioara cu baza groasa care stiti ca nu lipeste alimentele.
 Se pune apa peste orez si putina sare. Cand a inceput sa fiarba se amesteca usor cu o lingura cat sa separam boabele de orez. Se fierbe la foc cat mai mic posibil, se acopera cratita cu un capac, pentru 10-12 minute.
 Carnea se spala, se sterge si se taie in bucati cat de subtiti puteti, se condimenteaza cu sare si piper.
 Dupa ce orezul a fiert, se amesteca usor cu o furculita pentru a deveni pufos
 Ceapa si usturoiul se maruntesc cu robotul de bucatarie
 Ouale le-am batut cu o furculita si le-am condimentat cu sare si piper
 Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins si se prajesc ouale "jumari", se scot pe o farfurie
 Si in aceeasi tigaie, cu putin ulei am pus ceapa cu usturoiul
 Cand ceapa a devenit translucida se gateste si carnea de pui
 am pus sos de soia
 apoi sos dulce de ardei iute
 si cand carnea este facuta
 am pus orezul si l-am amestecat cu carnea
 La final se pun si ouale
 Se serveste calda aceasta mancare



Orez basmati cu pui la tigaie

Orez basmati cu pui la tigaie
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu