Prajitura cu blat de negresa, ganache si frisca |
Prajitura cu blat de negresa, ganache si frisca |
Ingrediente
Crema ganache
200 grame ciocolata cu lapte
200 grame frisca lichida
Blat
4 oua
200 grame faina
100 grame amidon
200 grame zahar
200 ml ulei
200 ml lapte
200 ml apa fierbine
40 grame cacao
10 grae praf de copt
esenta de rom
Sirop
200 ml apa
120 grame zahar
esenta de rom
Frisca
200 ml frisca lichida
2 linguri zahar pudra
8 grame intaritor pentru frisca
Se incepe cu pregatirea cremei punandu-se intr-un castron pe baie de aburi frisca zi ciocolata.
Se lasa la foc mic pana se omogenizeaza dupa care se lasa la racit si pana se incheaga la frigider, adica cateva ore bune.
Pentru blat se amesteca ingredientele uscate
apoi se adauga ouala
uleiul
laptele
apa fiarta
si se pune compozitia obtinuta in tava. Dimensiunile tavii (21 x 32 cm). Se coace la 170 gr C pentru 30 min si nu se scoate imediat din cuptor.
Se lasa sa se raceasca.
Se poate face un sirop asa cum am facut si eu doar pentru ca ne plac prajiturile insiropate si am fiert 200 ml apa cu 120 gr zahar si l-am lasat sa se raceasca apoi am pus si putina esenta de rom.
Acum spumez crema cu mixerul pentru ca a stat suficient la frigider.
Insiropez blatul
Nivelez crema deasupra
Spumez frisca cu mixerul, apoi adaug zaharul pudra si pentru a stabiliza frisca am pus si un plic de intaritor pentru frisca.
Co frisca am decorat prajitura deasupra.
Prajitura cu blat de negresa, ganache si frisca |
Prajitura cu blat de negresa, ganache si frisca |
Prajitura cu blat de negresa, ganache si frisca |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu