Prajitura fara coacere cu nectarine |
Prajitura fara coacere cu nectarine |
Ingrediente
aprox 200 grame piscoturi
500 grame nectarine
100 grame ciocolata alba
400 gram frisca lichida neindulcita
50 grame zahar tos
40 grame zahar pudra
200 grame smantana acra 20% grasime
2 plicuri de 8 grame intaritor frisca
8 grame zahar vanilat Bourbon
Fuctele se spala, se curata de coaja, se taie cubulete. Samburii si cojile nu se arunca
Fructele taiate se pun intr-o craticoara cu zaharul vanilat si cu o lingura de zahar tos
Se fierb aprox 5 min
si peste fructe se pune ciocolata alba. Se tine amestecul pe foc pana se omogenizeaza apoi se lasa la rece, chiar si la frigider pentru o ora.
Cojile fructelor si samburii se pun la fiert in 100 ml apa si restul de zahar tos.
Se fierb impreuna pentru 10 min apoi se trec prin sita si se opreste doar siropul care se lasa la racit
Frisca se spumeaza
se adauga zaharul pudra
intaritorul pentru frisca
Se adauga la final smantana acra
si amestecul cu nectarine si ciocolata, amestec care a stat la frigider
Piscoturile se insiropeaza si se asaza in tava cu diametru de 27 cm
Peste piscoturi se pune crema si se niveleaza
Se tine la frigider pana a doua zi cand poate fi decorata si servita.
Prajitura fara coacere cu nectarine |
Prajitura fara coacere cu nectarine |
Multumesc pentru reteta.Este mai mult decat binevenita in sezonul estival.O vara racoroasa!
RăspundețiȘtergereOlivia
Se poate folosi gelatina in loc de intaritor tot 2 pliculete? ms
RăspundețiȘtergereda, poti folosi gelatina, dar sa o dizolvi inainte
Ștergere