Tarta cu cirese si bezea |
Tarta cu cirese si bezea |
Ingrediente
Blat
130 grame unt
250 grame faina
50 grame zahar
2 galbenusuri
daca este nevoie 1-2 linguri lapte
Umplutura
1 kg cirese
100 grame zahar
3 linguri amidon
8 grame zahar vanilat Bourbon
Bezea
2 albusuri
100 grame zahar
o lingurita zeama de lamaie
Pentru aluat am amestecat faina cu zaharul, untul rece taiat cubulete, cele doua galbenusuri si daca este nevoie, adaugati si 1-2 linguri lapte cat sa adunati ingredientele intr-o bucata de aluat
Am intins aluatul in tava
usor mai inalt decat tava. Intepati aluatul cu o furculita
Peste aluat am pus hartie de copt si boabe de fasole si am pus tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 10-15 min
Se pun fructele pe aragaz intr-o craticioara, si se tin cat sa-si lase putin sucul
dupa care am adaugat zaharul vanilinat si amestecul cu amidon
Se fierbe la foc mic, amestecandu-se usor pana cand sucul fructelor se ingroasa
Peste blatul aproape copt se pune umplutura de fructe
Iar bezeaua am pus-o cu linua peste fructe. Pun totul la cuptor pentru inca 10-15 min, iar in ultimile 5 min am pornit si arzatorul de sus al cuptorului astfel incat sa se rumeneasca si bezeaua
Se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi se pune la frigider pentru cateva ore inainte de servire.
Tarta cu cirese si bezea |
Tarta cu cirese si bezea |
Tarta cu cirese si bezea |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu