Tort cu ciocolata si krantz |
Tort cu ciocolata si krantz |
Tort cu ciocolata si krantz |
Ingrediente
Krantz
150 grame zahar brun
150 grame nuci
|
Blat
170 grame faina
120 grame zahar
30 grame cacao
10 grame praf de copt
un praf de sare
6 oua “M”
50 ml ulei
6 linguri apa rece
esenta rom
|
Crema
1 litru lapte
180 grame unt
100 grame amidon
160 gr zahar brun
200 grame ciocolta
|
Sirop
150 grame zahar
150 ml apa
|
Glazura
100 grame ciocolata
2-4 linguri lapte
50 grame unt
|
Pregatesc pentru inceput nucile caramelizate
Am pus zaharul intr-o tigaie sa se caramelizeze la foc mic, fara a amesteca in el cu grija sa nu se arda
Cand a capatat culoarea chihlimbarului am pus nucile si am amestecat cat sa fie acoperite
Le-am pus pe hartie de copt si le-am lasat sa se raceasca
Daca va place sa fie mai mare, krantz-ul il puteti toca cu cutitul
daca vreti sa fie mai marunt, atunci folositi sicitorul
Pregatirea blatului
Se amesteca faina, cacaoa si praful de copt
Albusurile se spumeaza cu un praf de sare
dupa care se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o bezea tare
se adauga apa treptat si se mixeaza
Se incorporeaza galbenusurile,
uleiul
si esenta de rom
Se adauga ingredientele uscate, amestecandu-se cu o spatula pana la incorporare
Am folosit o tava circulara cu diametrul de 26 cm, la baza careia am folosit hartie de copt, iar marginile le-am uns cu unt. Am turnat aluatul in tava, l-am nivelat si l-am copt in cuptorul preincalzit la 180 gr C pentru aprox 25 min. Dupa coacere m lasat blatul sa se raceasca in cuptor pentru inca 15 min.
Se lasa sa se raceasca complet.
Pregatirea cremei
Intr-o cratita am amestecat zaharul cu amidonul si apoi laptele rece
Se fierbe pe aragaz, la foc mic, amestecandu-se continuu. Cand laptele s-a incalzit se adauga si ciocolata pentru a se obtine o compozitie omogena.
Dupa ce crema s-a legat se adauga si untul taiat cubulete.
Se lasa crema sa se raceasca in vasul acoperit cu folie de pastic pentru a se evita formarea pojghitei deasupra acestia.
Dupa ce s-a racit, aproape jumatate din crema se pune intr-un pos cu dui stelat si se va folosi la decorarea desertului
in ceea ce a ramas se adauga nuci caramelizate si maruntite si se amesteca. Se opresc nuci si pentru decorare.
Pregatirea siropului
Zaharul se caramelizeaza fara a se amesteca
se pune apa si se lasa sa se dizolve caramelul. Siropul aromat se lasa sa se raceasca
Blatul racit se feliaza pe orizontala
Pe un platou am pus felia de sus a blatului si am insiropat-o bine
am asezat inelul tavii in jurul blatului si am pus crema cu nuci
Se niveleaza
Se une cealalta felie de blat si se insiropeaza si ea
Pregatirea glazurii se face usor punandu-se ciocolata intr-o craticioara, impreuna cu laptele si untul
si pe aragaz, la foc mic se amesteca pana se omogenizeaza
Se scoate inelul din jurul desertului si se toarna glazura deasupra
Se decoreaza tortul cu crema pastrata in pos,
cu krantz si ciocolata rasa
Tort cu ciocolata si krantz |
Tort cu ciocolata si krantz |
Tort cu ciocolata si krantz |
Tort cu ciocolata si krantz |
Tort cu ciocolata si krantz |
Tort cu ciocolata si krantz |
Acest tort este o bijuterie!
RăspundețiȘtergereOlivia
Olivia, imi cer scuze, acum am vazut mesajul tau. Sa ai o zi frumoasa! Te pup
Ștergere