Gogosi buclate |
Gogosi buclate |
Ingrediente
10 grame drojdie proaspata
70 grame zahar
200 ml lapte
30 grame unt
un varf de lingurita sare
400 grame faina +-50 grame
1 ou
coaja rasa de la o lamaie
8 grame zahar vanilinat
ulei de floarea soarelui pentru prajit
Peste drojdie am pus doua lingurite de zahar si putin lapte
am adaugat si doua linguri de faina si am lasat drojdia sa infloreasca
Intr-o craticioara am pus zaharul, laptele si untul
si le-am incalzit pe focul de la aragaz cat sa se topeasca untul
Faina am amestecat-o cu sarea si zaharul vanilinat
Si incorporez pe rand celelalte ingrediente, respectiv oul
drojdia amestecata cu zahar
laptele caldut
coaja de lamaie
Se framanta bine aluatul. Daca mai este nevoie de putina faina pentru a incorpora tot laptele este bine sa aveti la indemana.
Se lasa la dospit intr-un vas acoperit
Se imparte in 10 bucati egale
Se ruleaza fiecare bucata de aluat ca pe plastilina
si se rasuceste. Se strag bine capetele sa nu se desfaca la prajit. Se mai lasa pe masa la dospit alte 30 min
Se prajesc pe rand in ulei de floarea soarelui. Se intorc pe ambele parti. Focul nu trebuie sa fie mare pentru ca se vor rumeni la suprafata iar in interior potramane crude.
Se pudreaza cu zahar.
Gogosi buclate |
Gogosi buclate |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu