27 august, 2019

Peste cu sos de masline

Cand nu mai stiti ce sa faceti de mancare va dau eu o idee de mancare cu peste si sos cu masline verzi. Se pregateste usor, nu-i nevoie de prea multe si este atat de gustos sosul ca este bine sa-l serviti cu o felie de paine.

Peste cu sos de masline


Peste cu sos de masline



Ingrediente
500 grame de peste (cod, merluciu sau ce alt peste credeti voi ca ar fi potrivit)
200 grame masline verzi fara samburi
doua rosii mari
frunze verzi de busuioc
5-6 catei de usturoi
50 grame faina
ulei
piper, sara daca mai este cazul si o lingurita de zahar


Eu am folosit fileuri de cod pe care a trebuit sa le las sa se dezghete. Le-am scurs bine de apa pentru ca au foarte multa. Le-am portionat si dat sare



 Le-am trecut prin faina
 Si prajit intr-o tigaie pe ambele parti cat sa capete putina culoare
 Maslinele si usturoiul l-am taiat feliute
 Rosiile le-am decojit si
 taiat marunt
 Dupa ce am scos pestele din tigaie am pus in aceeasi grasime usturoiul
 apoi si rosiile maruntite. Le-am lasat sa fiarba bine
 Am adaugat si maslinele
 frunzele tocate de busuioc au dat o aroma incredibila mancarii. Nu am uitat nici de piper si daca rasiile sunt prea acre puteti pune si o lingurita de zahar.
 Am pus apoi bucatile de peste si catev arosii cherry si am mai fiert la foc mic si cu capac pentru 7-10 min. Nu fierbeti prea mult pentru ca sosul este delicios.

Peste cu sos de masline

Peste cu sos de masline




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu