Peste cu sos de masline |
Peste cu sos de masline |
Ingrediente
500 grame de peste (cod, merluciu sau ce alt peste credeti voi ca ar fi potrivit)
200 grame masline verzi fara samburi
doua rosii mari
frunze verzi de busuioc
5-6 catei de usturoi
50 grame faina
ulei
piper, sara daca mai este cazul si o lingurita de zahar
Eu am folosit fileuri de cod pe care a trebuit sa le las sa se dezghete. Le-am scurs bine de apa pentru ca au foarte multa. Le-am portionat si dat sare
Le-am trecut prin faina
Si prajit intr-o tigaie pe ambele parti cat sa capete putina culoare
Maslinele si usturoiul l-am taiat feliute
Rosiile le-am decojit si
taiat marunt
Dupa ce am scos pestele din tigaie am pus in aceeasi grasime usturoiul
apoi si rosiile maruntite. Le-am lasat sa fiarba bine
Am adaugat si maslinele
frunzele tocate de busuioc au dat o aroma incredibila mancarii. Nu am uitat nici de piper si daca rasiile sunt prea acre puteti pune si o lingurita de zahar.
Am pus apoi bucatile de peste si catev arosii cherry si am mai fiert la foc mic si cu capac pentru 7-10 min. Nu fierbeti prea mult pentru ca sosul este delicios.
Peste cu sos de masline |
Peste cu sos de masline |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu