Prajitura cu fructe si bezea |
Prajitura cu fructe si bezea |
Ingrediente
Aluat pentru foaie
150 grame unt la temperatura camerei
100 grame zahar pudra
200-300 grame faina
4 galbenusuri
10 gr praf de copt
Se amesteca untul care este la temperatura camerei cu zaharul pudra
Se adauga galbenusurile si se amesteca si ele
Se incorporeaza praful de copt
Dupa care se adauga faina si se framanta pana se obtine un aluat tare care poate fi intins foaie
Cam asa trebuie sa arate aluatul si sa nu se mai lipeasca de maini
Se intinde apoi cu sucitorul pe hartie de copt
Se decupeaza pe dimensiunea tavii (28 x 28 cm)
Se pune in tava cu tot cu hartie de copt, se poate intepa cu o furculita si se pune in congelator pana sunt gata cu restul ingredientelor
Umplutura de fructe
350 grame fructe congelate
100 grame zahar
Se pun fructele cu zaharul intr-o craticioara si se fierb pentru 5 min
Se lasa sa se raceasca
Crema
200 ml frisca lichida
100 grame smantana 20% grasime
30 grame amidon
20 grame faina
2 albusuri
4 galbenusuri
200 grame zahar pudra
esenta de vanilie
Am pus frisca intr-un vas de mixer
Si o spumez bine si adaug si 1-2 linguri din zaharul pudra si o pun la frigider
Separat spumez albusurile
cu o lingura -doua din zaharul pudra
adaug galbenusurile
si adaug restul de zahar pudra
Am dat aroma cu esenta de vanilie
am adaugat smantana
faina si amidonul
am pus umplutura de fructe peste foaie
Am adaugat frisca spumata in compozitia cu oua
Si torn aceasta crema peste fructe in tava. Se coace prajitura la foc mic, la 160 grade C pentru 40 min
Intre timp pregatesc si bezeaua din
6 albusuri
120 grame zahar brut
1 lingura zeama de lamaie
Spumez albusurile
Adaug zaharul si continui sa spumez cu mixerul pentru inca cateva minute
La final am adaugat zeama de lamaie
Am pus bezeaua intr-un pos si am asezat-o deasupra prajiturii coapte si se mai tine la cuptor la 160 gr C pentru 15 min.
Se opreste focul si se lasa sa se raceasca in cuptor dupa care se tine la frigider
Prajitura cu fructe si bezea |
Prajitura cu fructe si bezea |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu