Prajitura fara coacere cu mure |
Prajitura fara coacere cu mure |
Ingredientele le enumar exact asa cum le-am folosit pentru a pregati desertul
Sirop
160 grame zahar
200 ml apa
1 lingura de esenta de vanilie
Zaharul si apa se pune la fiert pana cand zaharul se topeste.
Se ia de pe foc si se adauga esenta de vanilie. Se lasa sa se raceasca.
Crema
400 grame frisca lichida neindulcita
400 grame smantana acra 20% grasime
160 grame zahar pudra
8 grame zahar vanilat Bourbon
20 grame gelatina granule
5 linguri apa
si se acopera cu apa. Se lasa la hidratat pentru cateva minute
Timp in care se spumeaza frisca cu 2-3 linguri din zaharul pudra
Si se pune in frigider
Intre timp gelatina a absorbit toata apa
asa ca am pus ibricul pe aragaz, la foc mic, pentru cateva minute cat sa se topeasca si sa devina linchida. Atentie, nu se fierbe!
Smantana se amesteca cu restul de zahar pudra si cu zaharul Bourbon
Dupa care se incorporeaza si frisca spumata ce a stat la frigider
Se adauga treptat si gelatina lichida si care s-a racit.
Amestecandu-se usor. Se pune crema la frigider pentru 15 min.
Am folosit in loc de pandispan piscoturi. Nu am folosit tot pachetul de 400 grame pentru ca tava are dimensiunile 21 x 32 cm. Le-am scufundat pe rand in siropul racit si le-am asezat intr-un strat uniform la baza tavii.
Peste piscoturi am pus un strat de crema
Murele (aprox 400-500 grame) le-am taiat pe jumatate pentru ca erau prea mari si le-am asezat peste crema
Le-am acoperit cu alt strat de crema.
Si am pus inca un strat de piscoturi insiropate.
Am mai avut cateva linguri din crema pregatita si am nivelat-o deasupra piscoturilor. In aceasta faza prajitura sta la frigider pana a doua zi.
8 grame jeleu cu inchegare rapida
2 linguri zahar
250 ml apa
Se fierbe pe aragaz pentru 1 minut
si se toarna deasupra prajiturii. Se pai puen tava la frigider pentru 15 minute.
Prajitura fara coacere cu mure |
Prajitura fara coacere cu mure |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu