03 septembrie, 2019

Ciorba de vacuta

Lipsea aceasta ciorba de pe canalul meu desi ne place tare mult recunosc ca nu prea folosesc carne de vita in mod curent. Si pentru a avea o ciorba delicioasa trebuie sa tineti cont doar de cateva lucruri.
Trebuie sa fierbeti carnea foarte foarte bine. Sa indepartati spuma formata sau sa treceti neaparat zeama printr-o sita pentru ca la final ciorba sa fie clara. Daca optati sa acriti cu bors asa cum am facut eu, cu zeama de lamaie sau doar cu rosii depinde de voi, este strict chestiune de gusturi. Dar leusteanul nu trebuie sa lipseasca.


Ciorba de vacuta


Ciorba de vacuta





Ingrediente
500 grame carne de vacuta
2-3 morcovi
o radacina pastarnac-patrunjel
o feliuta de radacina de telina si cateva frunze
1 ardei gras
2 cepe
3-4 cartofi micuti
500 grame rosii proaspete
o mana de fasole verde
bors dupa gust
sare si doua foi de dafin
leustean verde
o crenguta de busuioc si una de cimbru


Carnea se spala bine si se taie cubulete


 Se pune in apa rece cu o lingurita de sare si doua frunze de dafin
 Se indeparteaza spuma ori de cate ori se formeaza sau se poate trece zeama prin sita dupa ce a fiert bine carnea.
 Cat timp carnea este pe foc am pregatit legumele curatandu-le de coaja dupa caz si spalandu-le
 Apoi se toaca cubulete





 Pentru ca eu am avut o varietate de rosii din gradina nu le-am mai indepartat coaja, dar le-am maruntit cu robotul de bucatarie.

 Dupa ce carnea a fiert si zeama este clara am inceput sa pun legumele. Am inceput cu morcovii, telina (radacina) si pastarnacul
 Dupa 15 min am adaugat si fasolea verde si restul legumelor si le-am lasat sa fiarba.
 Apoi am pus si rosiile maruntite si le-am lasat sa fiarba cateva minute
 Si pentru ca ne plac ciorbele mai acre am pus bors de casa a carui reteta o gasiti aici
 Se potriveste gustul de sare si la final se pune leustean verde.

Se serveste cu smantana si ardei iute.
Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu