Asadar acesta a fost meniul pentru masa noastra: pulpe de pui condimentate, si tare rau mi-a parut ca nu am avut si aripioare, cartofi copti si salata de varza.
Meniul de duminica: pulpe de pui condimentate, cartofi copti si salata de varza |
Meniul de duminica: pulpe de pui condimentate, cartofi copti si salata de varza |
Ingrediente
pulpe de pui, aripioare sau/si ciocanele *Eu am avut 4 pulpe mari
condimente: sare, piper, cimbru, boia iute, boia dulce, usturoi granule
Sos dulce de soia
o lingurita de zahar brut
sos de chili (optional)
2 linguri de ulei de floarea soarelui
o lingura de crema de otet balsamic
Carnea se pui se spala, se trece prin flacara de la aragaz si daca aveti pulce pe pui intregi este bine sa le portionati in bucati mai mici.
Se condimenteaza cu condimentele enumerate mai sus
Se amesteca bine astfel incat sa fie acoperite bine de condimente.
IMPORTANT!!!! Nu se adauga nici o picatura de apa pentru ca, va asigur, nu este nevoie. Carnea de pui are suficienta apa. Se pune tava in cuptorul preincalzit la 200-220 gr C pentru 45-50 min
Intre timp, se curata cartofii, se taie in patru
Se pun la fiert in apa cu putina sare si cu o lingurita de otet. I-am fiert cam 10 min
Se scurg de apa
Si se condimenteaza cu sare, cimbru, putina boia dulce si se amesteca cu 50 grame unt
Se pun in tava, pe hartie de copt si se pun in cuptor pentru 15-20 min, ca tot este carnea de pui in cuptor....i se pot alatura cu cartofii. Ii puteti intoarce sau tine mai mult in cuptor daca vreti sa fie mai rumeniti.
Nu ma opresc aici si am tocat si un sfert de varza
Peste ea am ras un morcov
Am condimentat aceasta salata de varza cu sare, piper, marar, o lingura de ulei si o lingurita-doua de otet
Am avut un pranz delicios si preparatele au fost mai mult decat suficiente pentru 4 adulti.
Meniul de duminica: pulpe de pui condimentate, cartofi copti si salata de varza |
Meniul de duminica: pulpe de pui condimentate, cartofi copti si salata de varza |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu