Placinte cu carne |
Placinte cu carne |
Ingrediente
Aluat
300 grame faina
1 ou
150 ml apa
50 ml ulei
sare
Apa si uleiul se pun intr-o craticioara si se adauga si sare aprox 1/2 lingutita.
Se lasa sa dea intr-un clocot si se adauga cam o cana de faina din cantitatea totala
Se amesteca viguros
pana cand aluatul se desprinde de marginile cratitei
Se lasa sa se racoreasca
dupa care se incorporeaza oul
si restul de faina
Se framanta cateva minute si se lasa deoparte
Umplutura
400-500 grame carne amestec (porc si vita)
100 grame smantana acra cu 20% grasime
1 lingurita boia dulce
o lingurita oregano si busuioc
patrunjel verde
2 cepe
sare si piper
Ceapa se marunteste cu robotul de bucatarie impreuna cu patrunjelul si condimentele
Se amesteca carnea cu ceapa maruntita si cu smantana
Se potriveste gustul cu sare si piper
Aluatul se imparte in 14 bucati
Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul in foaie foarte foarte subtire
Se pune umplutura numai pe jumatate de foaie
Se aduce cealalta jumatate de aluat peste partea cu umplutura, se preseaza bine marginile cu furculita
Se prajesc in ulei bine incins pe ambele parti pana se rumenesc
Se scot pe un platou cu hartie de bucatarie pentru a se scurge de excesul de ulei.
Placinte cu carne |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu