10 septembrie, 2019

Placinte cu carne

Cat de bune sunt aceste placinte nici nu stiu cum sa va spun. Mie imi plac pentru ca aluatul este crocant si umplutura condimentata nu este uscata deloc. Le puteti servi calde sau reci si pot constitui chiar un sendvis bun pentru scoala sau serviciu. Cu siguranta le voi pregati din nou pentru ca ai mei le-au mancat cu mare placere.


Placinte cu carne 



Placinte cu carne 






Ingrediente
Aluat
300 grame faina
1 ou
150 ml apa
50 ml ulei
sare



Apa si uleiul se pun intr-o craticioara si se adauga si sare aprox 1/2 lingutita.



 Se lasa sa dea intr-un clocot si se adauga cam o cana de faina din cantitatea totala
 Se amesteca viguros
 pana cand aluatul se desprinde de marginile cratitei
 Se lasa sa se racoreasca
 dupa care se incorporeaza oul
 si restul de faina
 Se framanta cateva minute si se lasa deoparte
 Umplutura
400-500 grame carne amestec (porc si vita)
100 grame smantana acra cu 20% grasime
1 lingurita boia dulce
o lingurita oregano si busuioc
patrunjel verde
2 cepe
sare si piper
 Ceapa se marunteste cu robotul de bucatarie impreuna cu patrunjelul si condimentele
 Se amesteca carnea cu ceapa maruntita si cu smantana

 Se potriveste gustul cu sare si piper
 Aluatul se imparte in 14 bucati
 Fiecare bucata de aluat se intinde cu sucitorul in foaie foarte foarte subtire
 Se pune umplutura numai pe jumatate de foaie
 Se aduce cealalta jumatate de aluat peste partea cu umplutura, se preseaza bine marginile cu furculita

 Se prajesc in ulei bine incins pe ambele parti pana se rumenesc
Se scot pe un platou cu hartie de bucatarie pentru a se scurge de excesul de ulei.
Placinte cu carne 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu