06 septembrie, 2019

Prajitura cu branza si mure

Sa indulcim weekendu-ul acesta pentru ca vacanta se apropie de sfarsit. Va pup si ma gandesc cu drag la voi! Profitati inca de zilele libere si de soarele minunat!










Ingrediente
2 foi coapte in tava inimioara d=24
250 grame faina (50 gr)
2 oua
un praf de sare
10 grame praf de copt
100 gr zahar




Se amesteca faina cu praful de copt


Ouale se spumeaza cu sarea
si cu zaharul treptat
Se incorporeaza faina
si se adauga suficienta, cat sa se intinda aluatul fara a se lipi de maini
S imparte in doua bucati ce se vor intinde pe hartia de copt si se vor coace in tava inimioara
Si l-am copt la 180 gr C pentru 10-15 min
Se lasa sa se raceasca

 Umplutura
500 grame branza proaspata
400 ml frisca lichida
8 grame zahar vanilat
20 grame gelatina granule
100 grame zahar tos
50 grame zahar pudra



Se pune gelatina intr-o craticioara si se acopera cu apa. Se lasa cateva minute sa se hidrateze

Frisca tinuta la frigider se spumeaza cu zaharul pudra
Gelatina se topeste apoi pe aragaz fara a se fierbe
Branza se amesteca cu zaharul tos, cel vanilat

gelatina topita si frisca spumata
La final se adauga fructele se se amesteca fara a le zdrobi
Se pune una din foile coapte la baza tavii, se pune umplutura cu branza peste ea si

cealalta foaie am presat-o putin. Se pune prajitura la frigider pentru 3-4 ore
Se pudreaza cu zahar si se serveste rece

Nu uitati ca va astept si data viitoare la o noua reteta si de asemeni ma gasiti pe canalul de Youtube, dar si pe Facebook, iar daca va plac retetele publicate aici nu ezitati sa apasati butonul Subscribe si Like!!!






Un comentariu:

  1. Multumesc mult pentru retetele minunate.Va urmaresc cu interes si pe cat posibil pregatesc cele mai interesante.Week-end frumos,va sarut.
    Olivia

    RăspundețiȘtergere