Ingrediente
125 grame unt la temperatura camerei
125 grame zahar
3 oua
200 grame faina
un praf de sare
8 grame zahar vanilinat
o lingura de esenta de vanilie
10 grame praf de copt
1 kg mere
o lingurita scortisoara
merele se spala si se curata de coaja
se taie pe jumatate si se indeparteaza casuta cu seminte si se cresteaza apoi cu cutitul cu taieturi multiple, paralele
Se spumeaza untul cu zaharul
se incorporeaza ouale pe rand si se spumeaza bine dupa fiecare din ele. Se pune si un praf de sare
Se adauga pe rand celelalte ingrediente, zaharul vanilinat, esenat de vanilie
praful de copt si faina
Se toarna aluatul in tava rotunda cu diametrul de 22 cm. Tava am tapetat-o cu hartie de copt si uns-o p emargini cu unt.
Am pus merele deasupra si le-am presarat putina scortisoara. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 gr C pentru 25-30 min si se lasa sa se raceasca in cuptor.
Intre timp am facut un caramel si am pus 125 grame zahar intr- craticioara, sa se topeasca si sa se caramelizeze
Se adauga 60-70 grame unt si se lasa sa se topeasca si apoi se amesteca cat sa se otina un sos gros. Se lasa sa se racoreasca
Cand prajitura este gata se pune caramelul deasupra si este gata de servit
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu