Tarta cu prune |
Tarta cu prune |
Ingrediente
Aluat
400 grame faina
50 grame zahar
200 grame unt rece
6-7 linguri de apa rece
Aluatul il faceti fie cu mainile amestecand toate ingredientele, fie cu robotul de bucatarie.
Impartiti aluatul in doua parti, una mai mare decat cealalta si bucata mai mare am intins-o pe hartie de copt
Am rasturnat-o peste tava si am indepartatt hartie de copt
Am indepartat marginile in exces
Se inteapa foaia cu furculita si se pune tava in frigider
Umplutura
1 kg prune
30 grame amidon de porumb
100 gr zahar
50 grame unt
1 lingurita de ghimbir ras
50 grame migdale fulgi si cateva nuci
1 lingurita scortisoasa
Prunele se spala, li se scot samburii si se taie in feliute
Migdalele si nucile se rumenesc intr-o tigaie
Se curata ghimbirul si se rade marunt peste prune
Si le-am amestecat cu restul ingredientelor enumerate mai sus
Se amesteca bine si se pune acest amestec peste foaia din tava
Din restul de aluat intis si el foaie am faiat fasii pe care lea-m asezat deasupra prunelor, le-am uns cu ou si am presarat zahar brut
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 gr C pentru 25 min si apoi la 170 gr C pentru 20 min
Se lasa sa se raceasca si sa se odihneasca cel putin 3 ore inainte de servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu