Ingrediente
1 kg carne iepure
2 cepe
2 morcovi
3-4 catei de usturoi
100 gr unt
200 ml lapte
apa
sare si piper
100 ml vin alb
patrunjel verde
3 linguri de ulei
Carnea se portioneaza, se spala bine, se condimenteaza cu sare si piper. Se pune intr-un ceaun sau cratita incapatoare in care am pus cam 3 linguri de ulei sa se incinga. Se intoarce carnea pe toate partile cat sa-si schimbe culoarea.
Ceapa am taiat-o maricel si am pus-o apoi peste carne cat se se inabuse
La fel am procedat si cu morcovii, i-am curatat, spalat si taiat in bucati mai mari. Am adaugat atat morcovii cat si usuturoil peste carne in ceaunul meu.
Adaug si un pahar de vin alb demi dulce peste carne
Am acoperit totul cu apa si am lasat sa fiarba bine.
Se scoate carnea si supa se trece prin sita
In acelasi ceaun am pus untul sa se topeasca
am adaugat 4 linguri de faina
Se amesteca energic
Se adauga laptele si se amesteca
Se adauga si supa strecurata si se lasa sa fiarba, amestecand cu telul pana se ingroasa. Se gusta si se condimenteaza cu sare si piper
Apoi se pune carnea la loc si se mai lasa sa fiarba cateva minute
Eu am pus la loc si morcovii pentru ca sunt foarte dulci si colorati
Dupa ce am optit focul am adaugat patrunjel verde.
POFTA BUNA!
Va las si filmul cu mamaliga
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu