15 octombrie, 2019

Pateuri cu carne

Cum sa va descriu eu pateurile acestea pentru ca prea am cuvinte sa va spun cat sunt de buuuuuunnnneeee! Pe cuvand ca sunt bune! Aluatul este incredibil de bun si de gustos, parca ar fi foietaj, un foietaj dar pentru care nu am muncit doua zile sa-l impaturesc de o mie de ori. Umplutura este gustoasa, mai ales ca am pus ceapa, ceea ce da gust dulce acesteia. Va rog muuuuult sa incercati si voi pateurile, nu va ies decat vreo 17-18 bucati, asa ca nu ar fi rau sa chemati si un prieten-doi la masa.







Ingrediente
Aluat
550 grame faina
200 ml apa rece
1 ou
1/2 lingurita sare
1 lingurita otet
350 grame unt rece din congelator

 untul se da pe razatoare, de aceea trebuie tinut la congelator inainte de folosire, Si se amesteca cu faina
 apa se amesteca cu sarea, otetul si oul. Se toarna peste amestecul nisipos de faina si unt si nu se framanta, mai mult se preseaza cat sa se adune aluatul
intr-o singura bucata. Se pune la congelator intr-o folie de plastica.
 Umplutura
500 grame carne tocata amestec
2 cepe
2 cartofi
sare si piper
busuioc, cimbru, boia
1 ou pentru uns aluatul
 Cartofii si ceapa se curata de coaja si se spala. Apoi se dau pe razatoarea mare.
 Carnea se amesteca cu sare, piper, cimbru, busuioc si boia de ardei.
 Se scurg cartofii si ceapa presandu-se intre palme si apoi se amesteca cu carnea.
 Aluatul se imparte in bucati de aprox 70 gr, astfel am obtinut aprox 17-18 buc si le-am mai pus la frigider pentru ca in bucatarie era prea cald si este bine ca aluatul sa fie cat mai rece posibil.
 Se intinde fiecare bucata pe masa usor infainata, folosind sucitorul.
 Se pune o lingura de umplutura in centrul aluatului si pe margini l-am uns cu ou
 Am strans marginile in jurul umpluturii dandu-i forma de triunghi.
 Se asaza in tava, pe hartie de copt, se unge cu ou si se coc in cuptorul foarte bine incins la 180 gr C pentru 40-45 min
 Cat sa prinda culoare frumoasa.

Calde sau reci sunt incredibil de bune!!!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu