Este atat de fina, doar gustul usor acrisor al lamaii iti aminteste ca-i o prajitura si nu te-ai infruptat cumva din vreun norisor alb si pufos.
Ingrediente
Crema
1 litru lpte
100 grame amidon
170 grame zahar
200 grame unt
esenta vanilie
8 grame praf de copt
zeama de la o lamaie
Se pun 900 ml late la incalzit pe foc
Amidonul se amesteca cu zaharul si cu restul de lapte rece. Se toarna laptele fierbinte in fir subtire peste acest amestec, dupa care se tune toata compozitia la loc in craticioara si se pune pe foc
La foc mic, se amesteca continuu pana se ingroasa
Se acopera cu folie de plastic si se lasa la racit
Apoi se amesteca cu untul moale, zaharul vanilinat si zeama de lamaie
Ingredientele pentru blat
300 grame albusuri /aprox 9 oua
100 grame faina
130 grame zahar
un praf de sare
10 grame praf de copt
8 grame zahar vanilinat
Albusurile se spumeaza cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilinat si se continua sa se amestece cu mixerul pana se obtine o bezea tare
Se incorporeaza praful de copt si faina
Se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se niveleaza. Tava are dimensiunile de 21 x 32 cm.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 gr C pentru 20-25 min, cat sa prinda si culoare. Se lasa sa se raceasca.
Siropul
150 grame zahar
200 ml apa
esenta de vanilie
Se amesteca ingredientele si se fierb pentru 5 min. Se lasa sa se raceasca
Frisca se spumeaza si am folosit 500 ml frisca indulcita si 2 x 8 grame intaritor pentru frisca
Aceasta se pregateste conform instructiunilor de pe pachet.
Se inteapa blatul cu o furculita
se toarna siropul peste si se lasa cateva minute sa se absoarba
Se niveleaza crema
Dupa care firsca
Si se decoreaza cu frisca oprita pentru decor. Se pune prajitura la rece cel putin 3-4 ore
Toate prajiturile propuse de dumneavoastra sunt delicate,fine.Felicitari.
RăspundețiȘtergereOlivia
Multumesc mult, Olivia! Seara frumoasa! Te pup
ȘtergereArată foarte bine ,în curând o să o fac și eu.
RăspundețiȘtergere